Здравейте колеги автомобилисти. Да излоза малко предистория за проблема: значи наскоро си купих едно голфче 3 ГТИ 115кс с ADY двигател. Бяха се разсъхнали всички маркучи и гумени съединения по който течеше антифриз. Притегнах ги (видях голям зор с някой от тях), но осетих че продължава да тече. Качих колата на канала и о небеса

тече от тапа на блока, която се намира отзад- от към купето. Изпаднах в ужас. Ходих при 2ма майсотри и ми казаха 4е много лесно се сменят тапите, ама искат да свалят двигателя

. Намерих един наскоро , който ми каза че може да ги смени и без да свалят двигателя. Някой скоро сменял ли е или поне да даде малко акъл какво се сваля за да стигна до тапите, защото от долу не става. Най-вероятно ще се свали инжекциона , смукателния колектор и изпускателния????. Ако някой от вас е сменял тапи на подобен двигател да обади каде е ходил и колко му е струвало? Иначе и аз мога да си ги сменя ама все още незнам как се свалят безопасно

(без да счупа нещо) по двигателя.
Revision А: Слагам линк към тема на колега с подобен проблем и решемието на моя такъв:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?p=1247418&sid=334afbde5598b7bcc52021063b152907#1247418