откачена шайба на колянов вал
-
- Автомобил:
- Двигател:
откачена шайба на колянов вал
Предварително се извинявам ако някъде по форома има подобна тема. Моят проблем е следния. Откачи ми се шайбата която стои на коляновият вал. Понеже изчетох много по темата "скъсан ангр. ремък" това че се откачи тази шайба последствията равни ли са на тези от скъсаният ремък. Голф 3 2.0 ГТИ 115к.с. Като се извади въпросната ролка колата не беше в движение, а на светофара (на ниски обороти). Аз така или иначе ще отида на сервиз но исках първо ако е възможно вие да си кажете мнението, поне да не ме лъжат мн мн в сервиза. Като цяло въпроса ми е "сдробил" ли съм двигателя, и ако да колко сериозно? Предварително благодаря.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Колега да ти кажа тъка от съпричастност,че и на мен ми случи същото само че с една Астра 1.6 обаче не на сфетофар ами на магистралата за София с около 100км.хвръкнаха всички ролки каде що имаше
шайбата на ремъка на генератора,ролката на коляновия вал,болтове абе всичко,обаче тоя мотор на Астрата е освободен при клапаните и само ги нанизахме после закачихме ремъка и ГАЗ.Дано и при теб да няма проблеми.Успех

-
- Автомобил:
- Двигател:
- sa6o_bandita
- Автомобил:
- Двигател:
Re: откачена шайба на колянов вал
най вероятно си сабрал клапаните
- badboy_pl
- Автомобил:
- Двигател:
Re: откачена шайба на колянов вал
-щуротии..sa6o_bandita написа:....
Тая шайба дето ти се е откачила не минава през ангренажа.Самата тя има посредата гума/между двете железни халки образно казано/ ,която с течение на времето се скапва и се получава твоя случай.На по-новите коли се препоръчва тя да се сменя заедно с ангренажа.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”