Бора 1.8 .20в 125 коня прекъсва на бензин и газ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
4motionTX
Автомобил:
Двигател:

Бора 1.8 .20в 125 коня прекъсва на бензин и газ

Мнениеот 4motionTX » Пет 31 май 2013 20:47

Привет колеги. Преди време бях споменал за моя проблем и получих няколко предположения за решаването му но уви ..Та колата е Бора 1.8 20в 125 коня формоущън. Колата има странно прекъсване на 4-та и 5-та предавка на бензин и на газ. Прекъсването наподобява все едно ти свършва горивото, при подържане на една скорост при подаване на газ и така нататък. Странното,е че не го прави веднага а според мен при достигане на определена температура.Преди не го правише винаги, но вече си е всеки път.. Сменени са свещите ефект няма, проверени са кабелите , проверена е бобината, дебиторамера има перфектни показатели,оборотите са си добре , двигателя има нормална рабора на място, на диагностика грешка не излиза никаква !Това ме навежда на мисалта че проблема може да е механичен... да речем клапан ( както каза един прехвален майстор възможно е леглото на клапана да е започнало да уляга и трябва да се отваря да се види как е положението им, друг пък вика, докато това не започне да го прави в сервиза на място няма как да се хване тоя проблем ). Другото ми съмнение проблем с тоците някой датчик, реле и др такива .. как може да се проверят всички и да се замерят и кой и къде би ми свършил тази работа ? Ако е датчик на колянов вал не трябва ли да изезе на диагностика, или може би е ЕСО-то ? Вече 8000 км си я карам така но имам странното усещане, че скоро ще остана на пътя ..

andro_
Автомобил:
Двигател:

Re: Бора 1.8 .20в 125 коня прекъсва на бензин и газ

Мнениеот andro_ » Пет 31 май 2013 21:16

На Голф 3 1.6 aft имам подобно прекъсване, което се проявяваше на по-високи обороти, между 3,5 и 4 хил., на 4, 5 та предавка и на ненапълно натисната газ. Когато натиснех газта докрая прекъсването изчезваше.
Виновник - ламбда сонда. В момента карам без такава, но ще я сменя с нова.

Потребителски аватар
4motionTX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 4motionTX » Пет 31 май 2013 21:18

А на диагностика не трябва ли да излезе ако тя ? Иначе да и при мен така стоят нещата.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 31 май 2013 21:22

При мен излизаше отвреме навреме непостоянна грешка за достигнато макс.ниво на сигнала, но го отдавах на пропан-бутана.
Ако съм на твое място ще намеря къде е буксата й и ще я разкача за проба.
Естествено, при такава проба задължително ще се запише грешка в паметта, после ще трябва да се изтрие.

anton123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anton123 » Пет 31 май 2013 22:11

ако прекъсването е м/у 2000 и 2500 оборота на коляновия вал и температура на охлаждащата течност над 70 градуса прекъсването се дължи на ламда сондата.При студен двигател не би трябвало да прекъсва.Сподели решението на проблема.Успех.

Потребителски аватар
4motionTX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 4motionTX » Съб 01 юни 2013 9:19

Забравих да спамоне, че е правена диагностика на колата и в движение. Но това за ламбда сондата с откачането ще го проверя.

Потребителски аватар
niki1_j
Автомобил: Golf MK IV
Двигател: ASZ
Контакти:

Мнениеот niki1_j » Съб 01 юни 2013 9:40

Здрасти колега,

И преди ти бях писал, но останах с впечатление, че нещата са се оправил. А някой от сервизите гледал ли е релето на мотора (Engine relay control). Лично аз съм виждал нагорели контакти на въпосното реле и нещата бяха приблизителни като описаните. И да, грешка няма да се появи, защото е слаб контак.

relay.JPG

Номер 35 е въпросното реле. Сваляш, разглобяваш внимателно и гледаш контактите. Обикновенно са доста нагорели. Почистват се внимателно с водна шкурка 2000, като се пипа внимателно. Ако е много зле слагаш ново.

Потребителски аватар
4motionTX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 4motionTX » Съб 01 юни 2013 12:06

Така от ламбда сондата не е ! Току що се връщам от проба. Откачихме я но проблема пак е на лице. Ще погледна и това реле 35 тия дни да видим за какво става дума.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”