Прекъсване след миене на двигател
- simon
- Автомобил: Hyundai Tucson
- Двигател:
Прекъсване след миене на двигател
Така искам да попитам едни неща,но първо ще обясня какво направих.Мих двигателя /1400 АБД/ с водоструйка пазих делкото и разни букси не съм ги увивал само не пръсках в тях.Мих също и подкалниците особено наблегнах на заден десен покрай тръбите за резервоара,че имаше бая кал.И така после запали без проблем,но след първото спиране не беше съвсем загряла оше започна да не държи обороти на празен ход примерно след 10тата секунда,в движение пресецва от време на време.И така 2 дни вече а е загрявала поне 7-8 пъти до 90 градуса все си мисля,че трябва да е изсъхнала бая е топло денем е на слънце яко.Сега вече питам 1.мога ли да натикам някак вода в резервоара като съм мил подкалника през разни отдушници /бензин зареждах не се оправи/2.Имам ли "моторче"за празен ход и ако съм го измил без да искам какво може да съм му направил/но пресецва и в движение/3.Да вземам ли един контактен спрей и да събарям де що видя жица и лули свещи и т.н. Бърсах си капачката и откачах акумулатора остана си същото.Благодаря предварително дано не съм му направил нещо на голфчето
- simon
- Двигател:
Има развитие вече спря да придръпва в движение,свалях всички букси капачки лули и т.н.и ги бърсах и пръсках със контактен спрей.Въздушния филтър не е мокрен,Остана ми проблема със стабилните обороти на празен ход.След известно време работа/около 10-15 секунди/ на място започва да тресе,но не гасне.Може ли да съм потрошил "моторчето"за празен ход ако го имам де,защото си мисля,че дори и да съм вкарал вода в бензина /после сипах още бензин/ щеше да ми прекъсва в движение а тя спря.А и как да натикам вода от там то ако можеше щеше резервоара да е пълен с кал вече.
- traficanta
- Автомобил:
- Двигател:
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
traficanta написа:с някакъв обезмаслител например meglio кам 5 лв. струва много е добро пръскаш търкаш пазиш кабелаците и така (трябва търпение хубавите работи стават бавно) а бе наи добре ти си го направи ще стане по добре не я караи на разни автомивки
Не,най убаво си е с маркучо....къде видиш дупка пъхаш и после........
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB

Не е проблем да си измие човек двуигателя, но първо- трябва да е стъден, за да не се получат микропукнатини от температурната разлика и второ- трябва да се остави да изсъхне добре!
В случая освен по капачката, конденз може да се получи по лулите на кабелите, изолациите на свещите, около бобината... около моното...
Не ми се вярва от вода да си скапал стъпковото, колега! И няма как да вкараш вода в бензина.
Сваляй всички куплунзи, бърши, пръскай тук-там с WD40 и си готов

Много от контактните спрейове са на киселинна основа и може да направят големи мизерии!
- traficanta
- Автомобил:
- Двигател:
- simon
- Двигател:
Тази сутрин е значително по-добре колата,почти не се усеща падането на оборотите на празен ход явно е поизсъхнала вече,така се бях спекъл бахти миенето това му беше.А иначе беше студен мотора като го мих,кабелите са ми нови и снощи на тъмно искри нямаше,и друг път съм мил двигатели,но тоя път съм се попрестарал.
А да питам за стъпковото то нали сработва веднага след като пусна газта на свободна?А не след 10-15 секунди.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”