проблем с предно дясно ел.стъкло-Golf 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
nero
Автомобил:
Двигател:

проблем с предно дясно ел.стъкло-Golf 3

Мнениеот nero » Сря 05 окт 2005 11:23

здравейте, имам един много гаден проблем, значи преди 2 дни нещо ми се прецака ел. стиклото на предна дясна врата. проблема е че при затваряне, стъклото се затваря до определен степен(бих казал на половина) и после тръгва пак надолу. много е кофти. ако някой льохман го отвори после си играя 10 минути докато го затворя. мисля че проблема се появи когато един път спътникът до мен по време на вдигане на стъклото затвори вратата. та ако някой е имал такав проблем да сподели или да каже как да го оправя. благодаря предварително!!! колата е Голф 3 1.6и 96 година.

Потребителски аватар
s3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот s3 » Сря 05 окт 2005 12:26

Ами при беше мен е същото, до момента в който окончателно блокира. Ходих при един майстор има го в препоръчан във форума. Значи като отворихме вратата жилото ми беше раздрано на едно място и един от пластмасовите ограничители беше счупен. Сменихме ги, стъклото работи но от време на време пак прави същия номер (като при теб) но по рядко. Според мен съклото се връща когато срещне напрежение - раздрано жило или нещо по механиката. При мен си мисля че имам поизносено зъбно колело.
....
Както и да е не ми се занимава повече с това стакло и го държа така. Като се закучи го затварям с няколко къси натискания.
....
Има и други теми по този въпрос във форума.

Потребителски аватар
VR666
Автомобил: VW Jetta
Двигател: CFFB 2011

Мнениеот VR666 » Сря 05 окт 2005 16:53

Когато механизма види зор, би трябвало да спира а не да се връща.
Така като стигне до упор, в крайните положения, вижда зор и
електрониката изключва моторчето. 8)

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Сря 05 окт 2005 22:10

връщаш го с единични кратки натискания докато мине средата дето спира и се връща долу, като мине вече може да си вдигнеш докрай. Явно това си е хроничен проблем - при мен ту се появява ту изчезва :? интресното е че като включа алармата при отворени стъкла и се вдига без проблем :?:

Потребителски аватар
s3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот s3 » Чет 06 окт 2005 9:35

Когато механизма види зор, би трябвало да спира а не да се връща.
Така като стигне до упор, в крайните положения, вижда зор и
електрониката изключва моторчето.

Ами да ти кажа и на мен така ми звучи логично. Ама не мога да си го обясня иначе. Определено не е проблем в електрониката според мен, винаги го връшта обратно от точно едно и също положение. А и при мен, след като го оправях, преди да се появи отново този проблем когато стъклото минаваше през това място се чуваше леко потракване. Та затова така си мисля.......

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”