Днес се хванах да си оправя ел. стъклото но стигнах до задънена улица а и време ми трябваше а го нямах.Въпроса ми е като се сваля механизма за ел.стъклата (развих три болчета) после трябва да развия и двете болчета с които се стяга прозореца за да извадя механизма ,нали така?
И също имам въпрос към колегите със задни ел.стъкла трябва ли да светят копчетата за сваляне на прозореца на самите врати,защото моите не светят?
ремонт на ел.стъкло
-
- Автомобил:
- Двигател:
Механизма го държат 5 болта - по два на всяка релса и един в средата.
Първо освободи прозореца,намери си помагач да ти държи стъклото,докато сваляш механизма.Откачаш голямата букса - сваля се интересно с плъзгане настрани.После се чудиш половин час как аджеба излиза цялото това нещо,на 35-тата псувня разбираш и го вадиш през най-големоя отвор долу на вратата
.Първо едната релса с мотора,после другата.
Първо освободи прозореца,намери си помагач да ти държи стъклото,докато сваляш механизма.Откачаш голямата букса - сваля се интересно с плъзгане настрани.После се чудиш половин час как аджеба излиза цялото това нещо,на 35-тата псувня разбираш и го вадиш през най-големоя отвор долу на вратата

- dobrev
- Автомобил: Tiguan
- Двигател: TSI2013
- Контакти:
Аз днес като развих три болчета и механизма се отдели от вратата остана ми само стъклото което се плъзгаше по-вече свободния водач.И явно трябваше и него да махна зада се освободи механизма ама ти си прав първо трябва да сваля стъклото че да не направя някоя беля.Интересното е че други две болчета не видях!
-
- Автомобил:
- Двигател:
dobrev написа:Аз днес като развих три болчета и механизма се отдели от вратата остана ми само стъклото което се плъзгаше по-вече свободния водач.И явно трябваше и него да махна зада се освободи механизма ама ти си прав първо трябва да сваля стъклото че да не направя някоя беля.
Не,не няма да го сваляш,няма нужда.
Има там дупки в ламарината,спокойно се подпира в полу вдигнато положение с една-две отвертки или нещо подобно.
Мога със затворени очи да го сваля тоя механизъм,еййй (това е защото съм ги свалял не знам колко пъти

- dobrev
- Контакти:
[quote="dobrev"]Аз днес като развих три болчета и механизма се отдели от вратата остана ми само стъклото което се плъзгаше по-вече свободния водач.И явно трябваше и него да махна зада се освободи механизма ама ти си прав първо трябва да сваля стъклото че да не направя някоя беля.Интересното е че други две болчета не видях!Може би някой "майстор" преди мен си е спестил труда да ги върне обратно, утре ще огледам внимателно.
- dobrev
- Контакти:
andro_ написа:dobrev написа:Аз днес като развих три болчета и механизма се отдели от вратата остана ми само стъклото което се плъзгаше по-вече свободния водач.И явно трябваше и него да махна зада се освободи механизма ама ти си прав първо трябва да сваля стъклото че да не направя някоя беля.
Не,не няма да го сваляш,няма нужда.
Има там дупки в ламарината,спокойно се подпира в полу вдигнато положение с една-две отвертки или нещо подобно.
Мога със затворени очи да го сваля тоя механизъм,еййй (това е защото съм ги свалял не знам колко пъти![]()
![]()
).
Добре тогава не разбирам стягата на самото стъкло развива ли се за да пусне стъклото ,има два болта?
- dobrev
- Контакти:
Такааа проблема е отново налице! Откачи се прозореца разглобих всичко дори отворих ролката абе абсолютно всичко разпарчетосах и според мен проблема е че при достигане на някаква определена височина (горе или долу)на стъклото някакъв датчик трябва да го изключва или най-малкото при среща на препятствие да изключва моторчето а при мен си продължава и изкъртва държача на стъклото .Не знам от къде се контролира всичко това защото отворих там където влиза буксата и имаше си платка със щуротийки по нея явно там се е скапало нещо, ако се командва от другаде става по сложно, но ми писна сглобих всичко и му дръпнах "щепсела" на стъклото и проблема е решен
дано все още има хляб поне в предните стъкла че си трябват понякога човек да ги отвори за свеж въздух 

- GRUEL
- Автомобил: 1995 Golf III GT
- Двигател: AEK
Така като гледам вече е изкъртен така че няма какво повече да се изкъртва, просто съчмата на жилото изтърва водача, който вече си е изкъртен. Преди месец - два имах абсолътно същия проблем на задното стъкло. Решението е просто като поставиш пъпката на жилото на мястото й в държача, горния (долния го гледам си е здрав) просто го стисни с едни клещи да обгърне жилото, като може и да го кривнеш лекинко надоло, сглобяваш и си имаш пак работещ джам..... 

- Разузнавач
- Автомобил:
- Двигател:
з
колега мойто голфче и то е с пълен ел.пакет и ми светят и задните копчета на ел.стъклата... нз при тебе кака е,а честно да си кажа не съм отварял копчетата да ги видя иначе машинката(шофьорската) 3 пати я свалях
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”