Ключа не превърта ?!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
PostMortem
Автомобил:
Двигател:

Ключа не превърта ?!

Мнениеот PostMortem » Вто 29 юли 2008 7:47

Колеги, днес колата ми погоди странен номер: отключвам я, сядам, пъхам ключа да дам на контакт, и не иска да превърти :shock Въртях го пъхах го 4-5 пъти и накрая превъртя. Леко се притесних, понеже ми предстои нещо като дълъг път и да не се окаже че няма да мога да запаля по някое време :lol:
Някой имал ли е подобен проблем?

Потребителски аватар
GRUEL
Автомобил: 1995 Golf III GT
Двигател: AEK

Мнениеот GRUEL » Вто 29 юли 2008 8:18

Да не ти се е заключил волана. Тогава не ще да превърта ключа докато не кривнеш малко волана...

Потребителски аватар
PostMortem
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PostMortem » Вто 29 юли 2008 8:39

Ами не знам, кога се заключва тоя волан и изобщо има ли Голф '93 такива екстри? Аз по принцип нямам аларма, чип не знам дали има, просто въртиш ключа и палиш ...

Потребителски аватар
FreeSoul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreeSoul » Вто 29 юли 2008 9:40

Заключва се,когато няма вкаран ключ в патрона и се опитваш да въртиш волана след което се чува едно леко щракане. И да има такива "екстри" голфа :lol:

И на мен ми се беше случвало това - сядам, въртя, контакт и след това никой- ни стартер, ни вопъл, връщам пак същата процедура и палеше.

Потребителски аватар
Bob.Baev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bob.Baev » Вто 29 юли 2008 10:14

хахах, това ми напомня първото ми самостоятелно каране на кола след курсовете преди 11-12 години.

дава ми един приятел ключовете от предния ден и на сутринта отивам аз с кефец към ултра модерния тогава опел кадет, сядам, пъхам ключа, тръгвам да паля.... :shock ключа не завърта :shock голям спек. чак почнах да звъня на приятели да идват да помагат хахха

а после голям срам като дойде собственика и ме подиграваше с години след това :oops:

колега, леко местиш волана като едновременно лееееко врътваш ключа ;)

Потребителски аватар
PostMortem
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PostMortem » Вто 29 юли 2008 10:27

Абе смейте се вие ама аз не съм свикнал с такива неща :lol: По Шкодака такива изгъзици нямаше, на мене даже че колана ми се прибира ми е екстра :roll:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”