Проблем след смяна на окачване

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
snickers_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем след смяна на окачване

Мнениеот snickers_ » Пон 28 юли 2008 20:41

значи сложих си некво спотрно окачване апекс свален от голф на голфва всичко си пасна ама нешо ми се струва че е тая горе шайби не стърчаха така както сега стърчат
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=268422
ако може ми помогнете

Потребителски аватар
Жоро
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Жоро » Пон 28 юли 2008 21:09

Заради това преди време (стърчеше ми само единият амортисьор) пробвах над 10 тампона (еднакви) докато намеря малко по-широк тампон.Но ако и двата ти стърчат еднакво не ги пипай - на практика е малко вероятно амортисьорът да се разгъне толкова,че да опре до този луфт и капачката да удари в ботуша (купето).На снимките воланът ти изправен ли е?

Потребителски аватар
snickers_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот snickers_ » Пон 28 юли 2008 22:27

не мгоа да се сета дали е изпавен ама седят малко накриво имам уството че 1-та ми гума е леко настрани а бех решил да ги сменям тея тампони сас се лагерите шото и махе некви луфтове като ги слагах и кви евентуално тампони да сложа спр оед мене не е въобще нормално тов вече свсичко тресе имам чуството че ще се разпадне при 100 иу нагоре

Потребителски аватар
Жоро
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Жоро » Вто 29 юли 2008 5:57

Нямам опит със спортните окачвания,знам,че е препоръчително да се сложи "разпънка",дано се изкаже някой по-спортен тип.

Потребителски аватар
snickers_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот snickers_ » Вто 29 юли 2008 6:45

забравих да кажа че това е голф 2-ка и да попитам ако случаиюйно намера по широки тампони тя колата ще се дигне леко на горе след като така е влезнал са тампона а?

Потребителски аватар
snickers_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот snickers_ » Вто 29 юли 2008 15:04

никакви идеи ли няма

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Вто 29 юли 2008 15:31

Ако не са равномерни при изправен волан, най-вероятно единия тампон е скъсан.Реглаж правен ли е на колата?Само пружините ли са сменяни или цялото окачване?Щот има вариант ако е от тройка и си го взел с тройковите тампони така да се показват повече, щот те са по-малки.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 29 юли 2008 15:39

сигурен ли си в изправността на новото окачване? предполагам амортисьори и пружини си закупил?

Потребителски аватар
ZZ_TOP
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ZZ_TOP » Вто 29 юли 2008 15:40

моите тампони на голфа ги сменях скоро и новите и старите тампони си старчат отгоре

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Вто 29 юли 2008 19:40

Поне по това което се вижда на снимката или тези тампони не са за тези амортесъори или са разбити...когато се разбият започват да стурчат както е на снимката ти...вземи вдигни предницата с крик и както е виснала гумата я вдигни нагоре рязко ,ако хлопа значи са разбити и имат луфт... :wink: И ВЗЕМИ МИНИ ЕДИН РЕГЛАЖ.Когато се пипа предницата т.е.сменяш тампони ,шарнири,лагери и т.н. се минава реглаж за да има съостност и да не ти носи воланя на сам натам и да не ти яде гумите.

Потребителски аватар
snickers_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот snickers_ » Вто 29 юли 2008 20:46

значи че те са се разибли са се разбили тампоните са се разбили иначе окаването е това апекс кадето го продаваше 1 момче в форума преди седмица са ще купа тампони интересува ме дали нем анещо специфично като ги порачвам тея тампони, реглаж ще права сега като смена всичко понеделника ще ги смена интересува ме след смяна на съеднител ще трее ли да права пак реглаж

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Сря 30 юли 2008 10:02

Хехехе значи няма от кво да са притсняаш. Предницата ти е с грешни наклони, тампоните са разбити....нормално е да стърчи.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”