Значи, получава се следното. Като допра кабела, който е свързан към датчика за температурата на таблото към "+" на акумулатора и стрелката започва да се отклонява. Това идва да покаже, че нито кабела е прекъснат, нито самата стрелка е повредена. Затова смених датчика (8 лв.). Но пак нищо. Замерих напрежението, което датчика подава- 7.5-8.0 V (при недобре загрял двигател). Значи, след като при 12V се отклонява докрай, при 8.0 V трябва поне да помръдне. Незнам.
Ако някой е имал същия проблем и е намерил решение ще съм му благодарен да сподели своя опит.

Неработещ показател за тепмературата ГОЛФ 2
-
- Автомобил:
- Двигател:
Неработещ показател за тепмературата ГОЛФ 2
Последна промяна от Митачето на Сря 06 авг 2008 21:47, променено общо 2 пъти.
- lucky7o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега, аз имах такъв проблем.Има една клема (на масления датчик),която седи до една капачка,която се отвива и се гледа нещо за съединителя мисля
Не съм сигорен де
Тази букса (тоест не е букса,а две кабелчета нещо не даваха контакт) позачистих ги мушнах ги и тръгна.След време пак имах сещия проблем ,но беше от едно друго кабелче,което се намира по в ляво (само едно е) беше се прекъснало
Може да не си ме разбрал с моите обяснения ама ... Ще снимам и,ако не си го оправил ще кача снимки да видиш къде се намират.Успех...

-
- Автомобил:
- Двигател:
Значи, получава се следното. Като допра кабела, който е свързан към датчика за температурата на таблото към "+" на акумулатора и стрелката започва да се отклонява. Това идва да покаже, че нито кабела е прекъснат, нито самата стрелка е повредена. Затова смених датчика (8 лв.). Но пак нищо. Замерих напрежението, което датчика подава- 7.5-8.0 V (при недобре загрял двигател). Значи, след като при 12V се отклонява докрай, при 8.0 V трябва поне да помръдне. Незнам.
Ако някой е имал същия проблем и е намерил решение ще съм му благодарен да сподели своя опит!
Ако някой е имал същия проблем и е намерил решение ще съм му благодарен да сподели своя опит!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”