Стрелка скоростомер Г2
Стрелка скоростомер Г2
Здравейте. Имам следния проблем. Стрелката на скоростомера ми отчита по-висока скорост. Голфа го имам от две години и ми се струваше, че показва с около 20км/ч повече (засичал съм го с други автомобили). Сега в София са монтирали радари които ти показват скоростта (на тунела в Люлин и на ул. Сребърна), та тези радари ми показват с 15 км/ч разлика. Примерно аз се движа със 60км/ч, а радара отчита 45км/ч. На какво може да се дължи и дали оказва влияние на километража за пробега. Смених жилото и червяка (червяка е бял(имало и червен)). но ефекта е същия. Голфа е 1.8 mi CL 91 г.
Гумите са 175/70/13. Това е един от размерите който го пише на вратата. Съгласен съм до някъде, че размера може да окаже влияние на скоростта, но не повече от максимум 5 км/ч. Все пак като вдигаш цолажа на гумите се компенсира за сметка на височината на гумите.
Предполагам, че производителя също е помислил за скоростта, иначе като те спрат за превишена скорост иди и доказвай с колко си карал.
Все пак немец го е правил:). Вътре има една пружина не знам дали тя не се е разтегнала с течение на времето и да не може да окаже нужното противодействие на магнита. (Вътре в километража има магнит на края на жилото който предава чрез индукция въртеливия момент на друга пластинка).
Предполагам, че производителя също е помислил за скоростта, иначе като те спрат за превишена скорост иди и доказвай с колко си карал.
Все пак немец го е правил:). Вътре има една пружина не знам дали тя не се е разтегнала с течение на времето и да не може да окаже нужното противодействие на магнита. (Вътре в километража има магнит на края на жилото който предава чрез индукция въртеливия момент на друга пластинка).
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
и аз го имам същия проблем, но моя се появи след като сменях циферблатите на таблото и стрелката нещеше да си е така като си беше преди и за твоята кола може да е така
може би някой е отварял таблото и не е нагласена стрелката както трябва а може и самата пружина да е омекнала и да не може да работи както трябва
в спряло положение стрелката пада ли си долу до ограничитела ?

може би някой е отварял таблото и не е нагласена стрелката както трябва а може и самата пружина да е омекнала и да не може да работи както трябва
в спряло положение стрелката пада ли си долу до ограничитела ?
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
gori777 написа:Преди не падаше, но аз го разглобих и я нагласих и пак същото. Може би преди даваше 20 км. разлика, асега 15.
За съжаление, преди теб някой друг 'тунингатор' го е разглабял.
Веднъж откачена стрелката без да си взел специални мерки- после посмъртно не можеш да я нацелиш!
Иначе казано- пружинката държи стрелката леко под напрежение, когато е опряла в упора.... но колко точно...

- ZZ_TOP
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
и моя е така , ама го оправих ето как: като разглобиш километража и като погледнеш цифреблатите има една танка бяла чертичка на километража в долния краи под засечката кадето опира стрелката , там трябва да поставиш стрелката на километража и после внимателно я надигаш и поставаш на засечката ( на оная пи**а дет старчи и оттам ти трагва стрелката )
p.p :ето за това място става вапрос
успех 
p.p :ето за това място става вапрос

ZZ_TOP написа:и моя е така , ама го оправих ето как: като разглобиш километража и като погледнеш цифреблатите има една танка бяла чертичка на километража в долния краи под засечката кадето опира стрелката , там трябва да поставиш стрелката на километража и после внимателно я надигаш и поставаш на засечката ( на оная пи**а дет старчи и оттам ти трагва стрелката )
p.p :ето за това място става вапросуспех
Благодаря за съвета ще пробвам.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”