Здравйте колеги,
Отскоро имам голф 3 ГТИ (AGG мотор). Няколко дни след като го купих започна да мирише на бензин в купето. Като го покарам малко и го оставя, след това смарди здраво на бензин. Като съм на дълъг път миризмата се появява периодично.
Карах го в сервиза на Фолксваген, казаха ми, че от никъде няма теч на бензин. Посъветваха ме да си сменя капачката на резервоара, смених я, но пак мирише.
Някой имал ли е подобен проблем и знае ли на какво би могло да се дължи?
Благодаря ви предварително!
Мирис на бензин в купето, Голф 3 - Решено!
- Mercaptan
- Автомобил:
- Двигател:
Мирис на бензин в купето, Голф 3 - Решено!
Последна промяна от Mercaptan на Сря 30 юли 2008 20:22, променено общо 1 път.
- DJ_TOLYO
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: 2E 1991
Провери си добре маркучите, които влизат отпред в инжекциона. С времето се напукват и започват да сълзят или направо протичат около скобката, която стяга. А в сервиза може да не са открили там теч, защото когато колата загрее, там температурата е висока и бензина направо се изпарява без видими следи... 

- Plamen_RI
- Автомобил:
- Двигател:
DJ_TOLYO написа:Провери си добре маркучите, които влизат отпред в инжекциона. С времето се напукват и започват да сълзят или направо протичат около скобката, която стяга. А в сервиза може да не са открили там теч, защото когато колата загрее, там температурата е висока и бензина направо се изпарява без видими следи...
виж го тоя маркуч, натегни хубаво скобата кояхо го държи, патил съм си от това

- Mega
- Автомобил: VW Bora 1.8 - 4Motion
- Двигател: AGN - 125
- Контакти:
Re ...
Както казват колегите, проверка или най-добре смяна на всички маркучи за бензин.
Така щях да се запаля с Вентото, замириса и докато спра целият колектор беше залят, добре, че не се запали.
Така щях да се запаля с Вентото, замириса и докато спра целият колектор беше залят, добре, че не се запали.
- Mercaptan
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря ви за отговорите!
Проверих маркучите, които влизат в инжекциона, но не видях нито теч, нито разхлабени скоби.
Миризмата се усеща най-силно в движение или като я оставя на слънце. Лошото е че понякога изчезва, и е възможно като я закарам на сервиз да не мирише.
Затова мисля да отида пак в сервиза на Фолксваген и да поискам да сменят всички маркучи, по които тече бензин.
Някой сменял ли е тези маркучи и знае ли проблизително колко струва тази процедура?
Мерси
Проверих маркучите, които влизат в инжекциона, но не видях нито теч, нито разхлабени скоби.
Миризмата се усеща най-силно в движение или като я оставя на слънце. Лошото е че понякога изчезва, и е възможно като я закарам на сервиз да не мирише.
Затова мисля да отида пак в сервиза на Фолксваген и да поискам да сменят всички маркучи, по които тече бензин.
Някой сменял ли е тези маркучи и знае ли проблизително колко струва тази процедура?
Мерси
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Братле, има още едно интересно решение. Моята имаше същия проблем и се оказа нещо напълно неочаквано. Оказа се, че мирише на изгорели газове в купето и те понеже миришат на бензин аз съм се бъркал. И абсолютно същото - мирише периодично и с различна сила. Иди си виж аусруха, ако има дупки да ти ги заварят. Аз имах две май, като ги завариха всичко се оправи. Успех! 

- Mercaptan
- Автомобил:
- Двигател:
Здравйте,
Най-после се намери причината. Оказа се, че "майсторите", които ми слагаха газовата, когато са пробивали дупките за бутилката, са пробили и резервоара. Направили са малка дупцица в горната част на резервоара, затова не се е виждал теч.
От сервиза сложиха една видия и замазаха с някаква смола и сега няма миризма.
Целият ремонт ми струва 105 лева.
Най-после се намери причината. Оказа се, че "майсторите", които ми слагаха газовата, когато са пробивали дупките за бутилката, са пробили и резервоара. Направили са малка дупцица в горната част на резервоара, затова не се е виждал теч.
От сервиза сложиха една видия и замазаха с някаква смола и сега няма миризма.
Целият ремонт ми струва 105 лева.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”