Проблем със спирачки след смяна на дискове и накладки Голф 4
-
- Автомобил: Passat 6
- Двигател: BKP.07.2007
Проблем със спирачки след смяна на дискове и накладки Голф 4
Колеги, имам следния проблем. След смяна на предни дискове и спирачки (марката и на спир. и на дисковете е Феродо), накладките свират неудържимо вече 7 ден. Докога трябва да ги чакам да улегнат, с цел да спре скърцането и дали това въобще ще се случи някога, мина вече доста време...
-
- Автомобил:
- Двигател:
няма да спрат да свирят просто е калпаво феродото затова ти свирят ...караи си така и хич да не ти дреме ...като се износят след време и тръгнеш да сменяш пак накладки събери малко повечко парички и вземи нещо по добро ако държиш на това ..ако не отиваш в първия магазин и копуваш най евтиното менте и ти гарантирам че няма да свирят просто по бързо ще се износят и при загряване няма да спират толкова добре като по скъпите оригиналните
- batmilko
- Автомобил: Opel Zafira
- Двигател: 1900 CDTI
- Контакти:
Kingpin написа:yeti123 написа:Kingpin написа:Изпържи ги 2-3 пъти на някоя права без трафик. Имам предвид спирачка до ламарината от 100 км/ч до 0.
Е точно така няма да се оправят накладките, а точно обратното!
Зависи от накладкитеКолегата да каже какви е сложил...
goroton написа:(марката и на спир. и на дисковете е Феродо)

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Да, щото тогава ще ги смени заедно с дисковете!
Пине, правил ли си го? Като цяло твърдението ти противоречи на всички логики, но ако си сигурен....
Впрочем, аз изхвърлих така едни чисто нови свирещи и неспиращи накладки на под 500 км (Делпфи Локхийд).... и на следващия ден една кака с Г3 се наби в мен, защото тя не успя да спре, когато едно камионче ме затапи.
Лошото е, че аз спрях!
Но това е един от редките случаи, когато е по-добре да ти влезат отзад, отколкото ти да нанижеш някого отпред

Пине, правил ли си го? Като цяло твърдението ти противоречи на всички логики, но ако си сигурен....

Впрочем, аз изхвърлих така едни чисто нови свирещи и неспиращи накладки на под 500 км (Делпфи Локхийд).... и на следващия ден една кака с Г3 се наби в мен, защото тя не успя да спре, когато едно камионче ме затапи.
Лошото е, че аз спрях!

Но това е един от редките случаи, когато е по-добре да ти влезат отзад, отколкото ти да нанижеш някого отпред

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
skotis написа:...явно тези са менте на Феродо...
Не е задължително да са менте

Просто хората в света си произвеждат различни консумативи за различните приложения

Аз съм с гладки (не нарязани и ненадупчени дискове). Накладките си ги избрах по следната технология: Влизам, помолвам продавача да ми даде от всички налични накладки, които стават за мен по 1 комплект. Отварям, драсвам с нокът и гледам. TRW-то останаха с най-дълбока деруга от наличните 4 модела. Тях и взех, защото са най-меки, а това значи, че най-бързо се износват, но най-много щадят диска и най-добре СПИРАТ.
В същото време, ако ги сложа тези мои накладки на едни нарязани дискове... не съм сигурен, че на второто минаване на 'Беклемето' на път за Троян, примерно, ще е останало нещо от тях

Просто може тези накладки на 'Ферродо' да са от твърдите им смески

-
- Автомобил: Passat 6
- Двигател: BKP.07.2007
Не знам каква е причината... Това което ме накара да си сменя накладките с дисковете комплект, бе че предния път си смених само предните накладки пак Феродо, но ефекта бе че скърцаха 2 седмици, после утихнаха. Но може би съм минал през локва или и аз не знам защо... но дисковете се изкривиха и почна тресенето на волана.
Така реших да си сменя накуп всичко дискове+ накладки.
Ще потърся по ул. Симеон, спрей точно за случа като моя, за тези които не знаят пръска се по дисковете и спира за известно време (трудно е да се каже за колко - голям частен случай) - но щом флакона е в багажника, няма страшно.
Така реших да си сменя накуп всичко дискове+ накладки.
Ще потърся по ул. Симеон, спрей точно за случа като моя, за тези които не знаят пръска се по дисковете и спира за известно време (трудно е да се каже за колко - голям частен случай) - но щом флакона е в багажника, няма страшно.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”