Г2 - пружина на скоростен лост - счупена - как да я подменя?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
CyberBlade
Автомобил:
Двигател:

Г2 - пружина на скоростен лост - счупена - как да я подменя?

Мнениеот CyberBlade » Нед 09 окт 2005 13:08

Значи мога без проблем да си вкарам задна вместо първа, ограничителя Не е износен - там си е. Само дето тъпия ми лост седи натиснат надолу, ако го дръпна нагоре не се вкарва задна ами първа (както си му е редът). Обаче аз не искам всеки път да дърпам лоста нагоре - аз съм му свиклан обаче понякога ми е зор да вкарам втора след да речем четвърта или пета (шеста ;))

Какво да му сипя около ябълките че да се пораздвижи по-свободно :?:

Благодарско на разбирковците ;)

Последна промяна от CyberBlade на Нед 09 окт 2005 17:54, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Нед 09 окт 2005 14:30

За да ферментират ябълките сипи малко първак и малко захар :lol: :wink: spam сега сериозно-възможно ли е да е от пружината-счупване или нещо друго,иначе друго не ми идва на акъла!

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Нед 09 окт 2005 14:53

хмм при мен лостът не е надолу, или поне така си мисля, но също не е много трудно да вкарам задна вместо първа

Потребителски аватар
CyberBlade
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CyberBlade » Нед 09 окт 2005 15:09

веселин написа:За да ферментират ябълките сипи малко първак и малко захар :lol: :wink: spam сега сериозно-възможно ли е да е от пружината-счупване или нещо друго,иначе друго не ми идва на акъла!

и малко серниста киселина нали ;)

значи май има 2 пружини, защото като натисна надолу лоста се връща до едно полужение и като дръпна лоста излиза още нагоре. Сега погледнах след като сипах малко масло в основата на лоста, че видимата пружина си ходи със лоста заедно ;) Как се сменя тази пружина и откъде се разглобява лостовата система?

dude написа:хмм при мен лостът не е надолу, или поне така си мисля, но също не е много трудно да вкарам задна вместо първа

ами при теб може би проблема е в износен ограничител - това е по-нормалното явление. може да се пробваш да го възтановиш със метал-пластик и малко фантазия ако не ти се разглобява

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Пон 10 окт 2005 22:49

Има една ябълка в основата на лоста сигурно е за сменяне(като моята).Някои по запознат да каже дали става лесно тая смяна...мен ми се струва че е бая играчка.

Потребителски аватар
Andrey
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andrey » Сря 12 окт 2005 11:52

При мен се получаваше следното - лостът беше много хлабав и при включване се чуваше метално чукане. Пипнах с ръка лостчетата на скоростите и установих, че едното /най-горното слава богу/ има голяма хлабина. Отидох в ауто+ и помолих човека да хвърли едно око - излезе пич. Предложи ми два варианта - цял комплект пластмасови втулки за всичките лостове или само тази, която е разбита. Сменя се с ключе 10 за 5 мин.

Оххх старшно обяснение му пернах, ама успех все пак

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”