Здравейте,
имам фолксваген голф 2 от 1989 година, двигател 1.6 с електронен карбуратор. Наскоро ми се появи проблем с оборотите, и имам нужда от помощта ви (Проблемът се е появи и преди под малко по друг аспект, но изчезна). Проблемът се изразява в следното : при запалване на двигателя оборотите започват да спадат за две три секунди, после пак се нормализират и отново спадат. При движение, когато дам повече газ, за да ускори автомобила се усеща как спира да върви и чак като пусна газта и я натисна пак започва да ускорява по добре но пак прекъсва леко. При по лоши дни като дам повече газ или пълна газ не само че спира да върви, а и двигателя започва да тресе и се оправя, чак като върна газта. Преди този проблем имаше пак проблем с оборотите, но тогава бяха високи. Като се припали се форсира и отчетливо се усеща как все едно някой припомпва газта. Тогава понякога като гасях и палех наново се оправяше. После спря да се форсира от самосебеси и вървеше доста добре някъде за година две и тази година започна да прави проблем в обратната страна. Забелязал съм че като махна пластмасата на въздушния филтър след това като го запаля и оборотите са добре, но като го подкарам се усеща че като се даде повече газ колата започва леко да тресе и спира да ускорява нормално.
Днес разглобявах колата и видях блока за управление на двигателя. Той представлява една кутийка в коша на двигателя и се намира точно до антената. При демонтажа видях номера му, и той е : BOSCH 0285007040. Съмненията ми са че проблемът е от него. Обръщам се към вас за помощ и ще съм благодарен ако може да ме насочите къде може да се крие проблемът и евентуално заедно да намерим успешното му решение. Моля помогнете. Предварително ви благодаря.
С уважение Тодор Костадинов
Помогнете Голф2 1.6 19E/1G1 ел карбуратор проблемни обороти
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”