Г3 прекъсва и няма мощност

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
blinder
Автомобил:
Двигател:

Г3 прекъсва и няма мощност

Мнениеот blinder » Пет 08 авг 2008 8:53

Първо да кажа, че карам на газ и на бензин, колата е от гаража.
Отначало, преди да загрее я карам на бензин, оборотите се променят, от 900 падат до 750 и пак се връщат, това в интервал от 2-3 секунди и докато загрее.Подавам и газ малко се замисля дали да тръгне и после изведнъж се изстрелва, но няма мощноста която е имало преди.Сменил съм свещи преди 600 км. и малко след смяната се появи този проблем.
На ГАЗ - като прехвърля на газ, колата отначало държи около 1200-1300 оборота, това за около 15-20 секунди и после се нормализират. :roll: Колата няма динамика.
Най странното е, че вчера ходих в ЮВЕ на диагностика и пича там я закачи, рови, гледа, пробва и ми каза, че по компа колата е в абсолютните норми и просто не вижда къде може да има проблем тази кола.А аз я виждам че се мъчи.....
Моля момогнете ми, че ми предстои дълго пътуване и да не взема да остана сред полето.
Дахте някакви предположения и ако някой друг се е сблъсквал с този проблем да пише.Може ли да е от менте свещи, но това се получи може би след 400 километра с новите свещи(NGK - по каталог за този мотор) :arrow:

Потребителски аватар
designer1
Автомобил: Skoda Rapid 1i2 TSI
Двигател: CJZC 2015

Мнениеот designer1 » Пет 08 авг 2008 9:16

Евентуално най често срещани проблеми:
1. Темп. дачик на тройника
2. Змърсена клапа или друго там по мотора за празен ход
3. Незнам дали имаш дебитомер, но го виж там да не се е опулил :)
Аз имам подобни симптоми и ше одя при Vasko1 да я видим.

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Пет 08 авг 2008 9:33

designer1 написа:Евентуално най често срещани проблеми:
1. Темп. дачик на тройника
2. Змърсена клапа или друго там по мотора за празен ход
3. Незнам дали имаш дебитомер, но го виж там да не се е опулил :)
Аз имам подобни симптоми и ше одя при Vasko1 да я видим.

1.Това за темп. дачик, нямало ли е начин да излезе при диагностиката. :roll:
2.Моторчето е прочистено когато сменях свещите(600 км.)
3.Имам дебитомер, но и при него се връщаме на диагностиката.Нали е за това тази диагностика.НИЩО, ама нищо не каза да е прецекано.

Как да проверя за темп. дачик и деботомера, за да разбера дали са прецакани :?:

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Съб 09 авг 2008 10:45

:roll:

Fifkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fifkata » Съб 09 авг 2008 12:33

Колега а запаителната уредба как е? Виж си кабелите, капачката, палеца и бобината. Друг проблем нещо по вакуумите. Ако съм ти бил полезен ще се радвам. Поздрави и да управиш машината колкото се може по - бързо.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 09 авг 2008 12:42

Намери някакъв мултицет.
Да, електронните китайски мултицети са ташак, знам, благодаря че отбелязохте колеги mhihi. Стават колкото да дадат някаква бегла представа.
Без контакт,изключваш буксата.
На пинове 1 и маса на колата съпротивлението трябва да е 0 ома.
Закачаш буксата.
Без да откачаш буксата (гумата към кабелите се сваля и може да се мерят токовете на буксата, без тя да се откача :wink: ).
Мериш на пинове 2 и 4.
Стартираш мотора.
Напрежението ( във волтове) трябва да се променя,като подаваш газ.

Изображение

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Съб 09 авг 2008 16:57

andro_ написа:......................

Ок колега, ще се опитам да намеря, макар че не се сещам кой ще ми помогне де, но все пак, ако намеря коя е тая букса, на дебитомера ли :?: А след като го измеря какво правя :?:

П.П. Ако има някой колега, който има мултицет и може да ми отдели от почивката си малко......незнам колко време :wink:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 09 авг 2008 18:18

blinder написа:
andro_ написа:......................

Ок колега, ще се опитам да намеря, макар че не се сещам кой ще ми помогне де, но все пак, ако намеря коя е тая букса, на дебитомера ли :?: А след като го измеря какво правя :?:

Да,това е буксата на дебитомера.
Ако данните са такива,каквито ги написах по-горе,значи си работи добре :wink: .

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Съб 30 авг 2008 11:21

Колеги, няма проблем в дебитомера, но проблема си остава и то без промяна.Не знам дали да се радвам, че не се влошава :roll:
Ако някой има някаква идея нека да сподели. :idea:

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Съб 30 авг 2008 12:54

Аз имах(преди 4-5месеца) такъв проблем на бензин мени оборотите и няма мощност а на газ си е ОК и сипах догоре бензин и отидох на 100км от София като през цялото време карах на бензин(първите км докато изляза от София беше гадно) и още по пътя я усетих че се пооправя и навъщане 100км и колата работеше на бензин перфектно.Вчера ми го направи пак проблема купих добавка за почистване на инжекцион сипах я допълних догоре резервоара и днес я дадох на сестра ми да ходи с нея до Враца и ми се обади и каза че вече всичко е ОК.
Дано и твоя проблем да се окаже такъв. :wink:

Потребителски аватар
balamata
Автомобил: Renault Laguna
Двигател: F3P720

Мнениеот balamata » Съб 30 авг 2008 16:42

А проверил ли си компа да не е натрупал грешки?

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Съб 30 авг 2008 16:55

Vladko написа:Аз имах(преди 4-5месеца) такъв проблем на бензин мени оборотите и няма мощност а на газ си е ОК и сипах догоре бензин и отидох на 100км от София като през цялото време карах на бензин(първите км докато изляза от София беше гадно) и още по пътя я усетих че се пооправя и навъщане 100км и колата работеше на бензин перфектно.Вчера ми го направи пак проблема купих добавка за почистване на инжекцион сипах я допълних догоре резервоара и днес я дадох на сестра ми да ходи с нея до Враца и ми се обади и каза че вече всичко е ОК.
Дано и твоя проблем да се окаже такъв. :wink:

До Влас ходих преди 1на седмица, и карах само на бензин с редекс, ама ефект никакъв.Карал съм около 300 км. на бензин :?:
Прекъсва си и прекъсва и няма силица да отлепи.
:roll:И на мен ми намирисва на запушени дюзи, ама и на
газ ми го прави този номер и то със същия успех, както при бензина, така че май не е това, има си някакъв проблем, а нямам време да ходя на майстор.Зает съм от 8 до 20 часа, без неделя, когато никой не работи. :(
balamata написа:А проверил ли си компа да не е натрупал грешки?

А как/къде да го проверя :?: Мислиш ли, че има значение натрупването на грешки в моя случай :?:

Потребителски аватар
npachovski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот npachovski » Съб 30 авг 2008 18:21

Значи колега имах същия проблем мързяло те е да драснеш в търсачката :P Отидох до едни майсторчета на пс-та на колите.Много ми ги хвалеха и викам чкай преди да тръгна да пръскам пари по курника да го видят пичовете...отивам аз почват вадат жици включват дават газ гледат там на лаптопи монитори аз само отстрани гледам и викам тия ще ме метнат сега нещо и като неразбирам ще им се вържа...пичовете викат 4 грешки на 3 датчика и сондата изчистиха ги викат карай малко и ела след 3-4 мин. аз като се качих бах мама му то въри да се къса викам тва нещо временно да ама не просто един датчик да даде на криво нещо и от там пс-то дава грешна информация на един куп лайн*....викат 20лв. после викам баси то можело и тънко ве :)

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Съб 30 авг 2008 21:49

npachovski написа:Значи колега имах същия проблем мързяло те е да драснеш в търсачката :P Отидох до едни майсторчета на пс-та на колите.Много ми ги хвалеха и викам чкай преди да тръгна да пръскам пари по курника да го видят пичовете...отивам аз почват вадат жици включват дават газ гледат там на лаптопи монитори аз само отстрани гледам и викам тия ще ме метнат сега нещо и като неразбирам ще им се вържа...пичовете викат 4 грешки на 3 датчика и сондата изчистиха ги викат карай малко и ела след 3-4 мин. аз като се качих бах мама му то въри да се къса викам тва нещо временно да ама не просто един датчик да даде на криво нещо и от там пс-то дава грешна информация на един куп лайн*....викат 20лв. после викам баси то можело и тънко ве :)

ОК, колега, наистина ти благодаря за отговора.Ще пробвам.Незнам какво ми е на колата, та камоли да търся нещо в търсачката :?: Чел съм доста, но просто или съм пропуснал твоята тема или не съм обърнал внимание, знам ли.
А иначе ще ми кажеш ли ти къде си ходил.Видях, че си от Плевен, аз след около 2-3 седмици ще си пътувам към Свищов и ако ненамеря тук в София, (някой трябва д ами каже къде да ида де), може д ами кажеш къде са тези момчета и да видя и те какво лекарство имат.
Колеги от София, МОЛЯ Ви, кажете ми къде да ида да ми изчистят грешките, че не се трае вече.

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Съб 30 авг 2008 23:39

Ела до нас ще ги изчистим но не вярвам да се оправи с това ама нищо не ни коства да пробваме :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”