въпрос за : пружини,реле и др.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

въпрос за : пружини,реле и др.

Мнениеот lucky7o » Нед 10 авг 2008 19:47

1 Взех едни пружини червени момо,но като тръгах да ги сменям и последната намотка в,която трябва да влезне "макферсона" тоест желяната "чашка" в ,която ляга от едната страна пружината,а от другата макферсона,е прекалено малка...Въпроса ми е имат ли някакъв размер,мога ли да сложа друга?Или колегата от който взех пружините малко ме е метнал и не са за 2ка :)

2 От няколко дена колата (3ка) гти пуши доста и гори масло?Някакви предложения освен ЗАМИНАЛ е двигателя?

3 Кое реле може да ми е изгоряло,чеда не ми се пускат чистачките на 2ката?Казаха ми ,че може да е от реле 19 ?

Последна промяна от lucky7o на Пон 11 авг 2008 12:14, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Re: няколко въпроса

Мнениеот racing_team_vidin » Нед 10 авг 2008 20:13

lucky7o написа:1 Взех едни пружини червени момо,но като тръгах да ги сменям и последната намотка в,която трябва да влезне "макферсона" тоест желяната "чашка" в ,която ляга от едната страна пружината,а от другата макферсона,е прекалено малка...Въпроса ми е имат ли някакъв размер,мога ли да сложа друга?Или колегата от който взех пружините малко ме е метнал и не са за 2ка :)

2 От няколко дена колата (3ка) гти пуши доста и гори масло?Някакви предложения освен ЗАМИНАЛ е двигателя?

3 Кое реле може да ми е изгоряло,чеда не ми се пускат чистачките на 2ката?Казаха ми ,че може да е от реле 19 ?

1. чашките са два размера, в ауто+ има чашки по 7.50. Може да не те е метнал колегата, големите чашки са до 93-4, след това се монтират малките.
2. :dontknow:
3.релето е номер 99 или ако е обърнато е 66 :wink:
Надявам се, че съм ти бил полезен :gruebel

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 10 авг 2008 21:59

Реле 19 е предшественика на реле 99 ;) Еднаква работа вършат, еднакъв цокъл имат, но 99 може да настройва паузата на чистачките. По 5 лв е в моргите и от двата вида ;)
Не е задължително да е реле! Може лостчето да се е скапало, може предпазител, може моторчето на чистачките...

И е хубаво да си промениш заглавието на темата, така, че да става ясно за какво питаш в нея.

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Чет 14 авг 2008 9:49

може да триете или заключите...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”