от около 2 седмици много ми скочи разхода на газ (с г.инжекцион съм)- от 13,2 с умерена "ръчка" ми скочи на 15.5-16 с нормално каране!... направо се разорих... на engine vagcom ми дава следните грешки:
VAG-COM Version: Release 409.1-S
Control Module Part Number: 06A 906 018 CL
Component and/or Version: 1,8l R4/5V MOTR HS V02
Software Coding: 04000
Work Shop Code: WSC 00046
3 Faults Found:
00561 - Mixture Adaptation
15-00 - Adaptation Limit (Add) Not Reached
17916 - Shareware Version. To Decode all DTCs
P1508 - 35-10 - Please Register/Activate - Intermittent
16518 - Shareware Version. To Decode all DTCs
P0134 - 35-10 - Please Register/Activate – Intermittent
след като ги изчистих, вече повече от 5 дена грешка не се е появила, ама разхода не пада... преди да проверя грешките ме съмняваше ламбда сондата, която е сменена в бош сервиз преди по-малко от 18000 км (универсална бош без букса)... може ли някой да даде диагноза базирана на описаните симптоми и грешки? колата МНОГО ще ми трябва идните 2 седмици та искам възможно най-скоро да я оправя:( мерси!
ПП. забравих да кажа, че освен вдигнатия разход други симптоми няма!.. някой път като я запаля сутрин (колата пали на бензин и автоматично минава на газ като позагрее) като че ли понамирисва на бензин (което си го обяснявам с богата/нерегулирана смес, ), но оборотите не ми играят, всичко друго си е наред!
vagcom, проблем с разхода!Г4 1.8 '98
- DimoNN
- Автомобил:
- Двигател:
vagcom, проблем с разхода!Г4 1.8 '98
Последна промяна от DimoNN на Нед 17 авг 2008 21:56, променено общо 1 път.
- GolfForever
- Автомобил:
- Двигател:
- DimoNN
- Автомобил:
- Двигател:
и този вариант ми мина през главата, ама се съмнявам, че проблема е от газовата, защото разхода по компютъра на колата обикновено е около 10 средния, сега е повече (говоря по спомен)... мисълта ми е, че според мен проблема е другаде... има и вариант да пробвам да я засека на бензин колко ще ми гори, ама тогава една 100тачка не ми мърда за пробата...
Последни данни: 16/100 газ градско... лелееее...
Последни данни: 16/100 газ градско... лелееее...
Последна промяна от DimoNN на Нед 17 авг 2008 22:02, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
На ГИ-то компа е прост умножител, който взима времето на отваряне или впръскване на бенз.дюзи,умножава го по някакъв коефициент и го дава на газовите дюзи.
Виж как е разхода на бензин - ако се е вдигнал и той над нормалния търси причините не в газовото,а в самата кола.
Върху разхода на газ много силно влияе качеството на самата газ - ако си заредил кофти газ разхода скача.
Виж как е разхода на бензин - ако се е вдигнал и той над нормалния търси причините не в газовото,а в самата кола.
Върху разхода на газ много силно влияе качеството на самата газ - ако си заредил кофти газ разхода скача.
- Vladko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Грешката ти е била само обикновената за коли с газова уредба и тя е била временна,проблемът ти не е от нея.Другото описано е че не ти е лицензирана версията на Ваг Кома и не можеш да я използваш пълноценно.Посети газаджии ще ти решът проблема.То с газта еднакъв разход никога няма ту е 10 ту е 15 ту е 20 зависи откъде си сипал как си карал и още куп неща.
- DimoNN
- Автомобил:
- Двигател:
да разкажа за решението на проблема- ходих при ваското1 да прегледа колата, и каза, че вс. е наред и проблема трябва да се търси от газаджиите (а грешките са били още от преди смяната на ламбда сондата)... та отидох при газаджиите, които сложиха газоанализатор и закачиха комп. на газовата да го проверяват и казаха, че всичко е наред и няма какво да пипат! направо се шашнах... та казаха, да сменя бензиностанцията (аз обикновено зареждам на еко) защото най-вероятно е от кофти газ... та заредих на ОМВ и след това магистрално каране (предимно) със 130-140 и малко извънградско с 90 ми даде разход 9,6/100 газ, който е перфектен:) та наистина това се оказа проблема... след това разбрах, че и други хора са имали проблеми с разхода точно от еко и то от различни градове.. явно кофти "партида"...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”