Смяна на амортесьори, предни дискове и накладки ...
Смяна на амортесьори, предни дискове и накладки ...
Здравейте, искам да се посъветвам с вас.Задните амортесьори на колата ми са много зле.Автомобила е Golf 3 1.6mi (ABU).Искам да попитам - какво друго може да се е износило покрай изпусналите амортесьори за да го купя заедно с тях ? Защото я карам вече доста време така, а сега изпаднаха пари и ... Другото което ме притеснява е това, че предните дискове са се износили доста, искам и тях да сменя, заедно с накладките, но когато попитам за цената на дисковете веднага ми се отвръща с въпрос -> "А какъв е диаметъра на дисковете ?".Трябва да сваля гумата и да премеря диска от ръб до ръб така ли да разбирам ? И последно ... купих колата без реактивна(стабилизираща) щанга.Намерих си я втора употреба заедно с болтовете с които се захваща.Въпросът ми е - ако искам да си направя реглаж на предницата трябва ли да е монтирана или може след като е регулирана да се сложи ? Колко пари горе-долу ще струва реглажа на предницата и на задния мост ? Благодаря предварително 

- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
От зад няма какво да износят изпусналите амортесьори,смени ги,но задължително си вземи и нови прашници(май така им викат) дисковете от пред предполагам,че са 239мм.Ако не са вентилирани цената е от около 50 лв за двата.
п.п К'во се прават тия в магазина,нали като им кажеш годината,колата и двигателя ще разберат какви са да го ева?

п.п К'во се прават тия в магазина,нали като им кажеш годината,колата и двигателя ще разберат какви са да го ева?
Цялата предница ... мислех и предните амортесьори да сменя ама има още малко хляб в тях за сметка на задните.Вчера си ги купих.Но цената която ми дадоха за предните беше двойно по-голяма, че и отгоре
Ще я мина на реглаж предницата пък по-натам и амортесьорите като имам пари.Иначе и аз съм заделил точно 400 лева за ходовата част ... дано да стигнат
Благодаря 

Привет колега
))) Гледам си стегнал голфчето. Естра
)
За амортисьори - на мoйта машина си взех предни КАЯБА - по 86 кинта, а пълнителите (пак предни), нещо около 58-59лв.
За дискове и накладки може поне да видиш цени ето >> тук. Иначе поапднах на един каталог на SAMCO, там предни дискове ги даваха за 18-19 лв (за качество-нямам идея дали са добри,някой по-запознат да каже). Айде успех с пазаруването
)

За амортисьори - на мoйта машина си взех предни КАЯБА - по 86 кинта, а пълнителите (пак предни), нещо около 58-59лв.
За дискове и накладки може поне да видиш цени ето >> тук. Иначе поапднах на един каталог на SAMCO, там предни дискове ги даваха за 18-19 лв (за качество-нямам идея дали са добри,някой по-запознат да каже). Айде успех с пазаруването

- Ikov_VR
- Автомобил: Vw Passat b5.5
- Двигател: AVF
- Контакти:
АКО Дисковете ти са вентилирани цената им е 74.50 а ако неса е 64.90 това са цени на Феродо.ПРИ накладките работата е че дава два вида за тая кола в зависимос от дисковете за не винтилираните цената варира от 28.70 на LPR до 42.80 на Феродо сивата серия и 52.30 за червената серия на Феродо, за винтилираните 31.00 LPR 42.80 сиво феродо 54.30 червено Феродо.
Амортисьорите са Маслени на GABRIEL 52.90 на брой BILSTEIN 66.60 на брой и газови на същите марки Gabriel 63.80 BILSTEIN 89.70
Амортисьорите са Маслени на GABRIEL 52.90 на брой BILSTEIN 66.60 на брой и газови на същите марки Gabriel 63.80 BILSTEIN 89.70
- zdravko555
- Автомобил:
- Двигател:
Ikov_VR написа:АКО Дисковете ти са вентилирани цената им е 74.50 а ако неса е 64.90 това са цени на Феродо.ПРИ накладките работата е че дава два вида за тая кола в зависимос от дисковете за не винтилираните цената варира от 28.70 на LPR до 42.80 на Феродо сивата серия и 52.30 за червената серия на Феродо, за винтилираните 31.00 LPR 42.80 сиво феродо 54.30 червено Феродо.
Тия цени къде ги гледа?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”