теглич за Г 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Dino18
Автомобил:
Двигател:

теглич за Г 3

Мнениеот Dino18 » Съб 21 фев 2009 14:34

Някой може ли да даде повече информация за теглич за Г3 . Интересува ме колко вида са (оригинални ,неоригинални-предимства и недостатъци ) , откъде може да се намери и колко струва?
Или да даде линк във форума с повече инфо ,че нещо немога да открия.

Dino18
Автомобил:
Двигател:

Re: теглич за Г 3

Мнениеот Dino18 » Съб 21 фев 2009 21:40

Dino18 написа:Някой може ли да даде повече информация за теглич за Г3 . Интересува ме колко вида са (оригинални ,неоригинални-предимства и недостатъци ) , откъде може да се намери и колко струва?
Или да даде линк във форума с повече инфо ,че нещо немога да открия.

Никой нищо ли не знае

Потребителски аватар
nkpenkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nkpenkov » Нед 22 фев 2009 13:13

На теглича му викат кука или ухо, защото сигурно си виждал е една елипсовидна планка със заварен на нея винт. Винта е с обратна трапецовидна резба.
Нов струва 25 лв. в Сакар Ауто или Порше БГ - цените са еднакви.
Питах ги преди 1 месец, имат в наличнаст.
Ето ти и адресите:
http://www.porschebulgaria.bg/volkswagen/dealers.html
Писах им по имейла и ми отговориха на следващия ден.
Успех! :beer

Потребителски аватар
nkpenkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nkpenkov » Нед 22 фев 2009 13:16

И купувай само оригинален, а не некой правен в гараж.
Резбата е обратна и е уникална, а също и самия теглеч е предвиден да носи тежестта на колата, а не да се скъса или да заклини в резбата. И какато сигурно знаеш се завинтва отпред под лявата блендата - откачаш блендата и дупката за завинтване е отдолу.

Dino18
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dino18 » Нед 22 фев 2009 14:27

Такъв теглич имам, но нямам в предвид това. Аз ли не съм задал въпрпса правилно !!!! Искам да си сложа теглич отзад за да тегля ремарке ако се наложи. Ако това има друго име кажете ,че да потърся и с търсачката ако има нещо написано.

Потребителски аватар
nkpenkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nkpenkov » Нед 22 фев 2009 15:51

Потребителски аватар
Lifeguard
Автомобил: Passat B5 TDI_Lupo SDI
Двигател: AHU_AKU

Мнениеот Lifeguard » Нед 22 фев 2009 19:41

имам теглич,мисля че е оригинален,но и да не е е сложен много прилично и прибрано!ако имаш интерес пиши!

Dino18
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dino18 » Нед 22 фев 2009 20:59

Благодаря на всички за отговорите. Засега само проучвам какво да си купя но по принцип имам време и не бързам. Все пак колко вида са тия тегличи и от какво трябва да се ръководя при избора си.
nkpenkov това което пращаш е интересно ,там виждам че има три вида( на схемите) . Каква е разликата м/у тях ? Кои са оригинални и кои не. ?

uberko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот uberko » Пон 23 фев 2009 0:30

Ами при мен има една дупка, в която се пъха разглобяем теглич. С колата ми дадоха един, но за жалост не е същия модел, някой има ли идея от къде мога да си намеря подходящия. Колата е голф 3 GT special

Dino18
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dino18 » Пон 23 фев 2009 3:40

uberko написа:Ами при мен има една дупка, в която се пъха разглобяем теглич. С колата ми дадоха един, но за жалост не е същия модел, някой има ли идея от къде мога да си намеря подходящия. Колата е голф 3 GT special

Струва ми се че говориш за теглич за теглене на колата ти а аз имам в предвид такъв за теглене на ремарке.За твоя проблем има много писано във форума .

uberko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот uberko » Пон 23 фев 2009 10:02

Dino18 написа:
uberko написа:Ами при мен има една дупка, в която се пъха разглобяем теглич. С колата ми дадоха един, но за жалост не е същия модел, някой има ли идея от къде мога да си намеря подходящия. Колата е голф 3 GT special

Струва ми се че говориш за теглич за теглене на колата ти а аз имам в предвид такъв за теглене на ремарке.За твоя проблем има много писано във форума .

Не, правя разлика между двата, именно теглич за ремарке имам в предвид. Просто заводски е оставен един отвор и букса за светлините, но нямам идея от къде да намеря подходящия теглич, който да пасне там, този който имам е по-голям.
Сега се стих колега, ако искаш може да огледам как е захват механизма за теглич, и ако искаш да си сложиш подобен, но ще трябва от някоя морга да се сдобиеш с него. Така е по-практично, като не ти трябва го прибираш и слагаш едно капаче на борнята.

DonVito_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DonVito_ » Вто 24 фев 2009 1:03

Мога само да кажа-Пич купи си москвичччччч

Dino18
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dino18 » Вто 24 фев 2009 2:02

uberko, това е много интересно ,аз не съм забелязал досега такъв вариант на теглич. Ако много не те затруднява може да направиш някоя снимка и да ни покажесш как изглежда.Много се съмнявам обаче че ще е лесно да се намери такова нещо из нашите авто-морги ,нито целия теглич ,нито това което на теб ти липсва.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”