Помогнете,има снимки вече ...

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Помогнете,има снимки вече ...

Мнениеот lucky7o » Пон 18 авг 2008 11:32

Здравйте,купих едни пружини *предни момо червени,тръгнах да ги слагам обаче не пасват от горе на '"чашката" с която се стяга пружината... Обикалях из магазините понеже ми казаха,че тези "чашки" имали размери,но толко малка няма ... Колегата от които ги купих ми каза,че са за голф 2ка и са предни...Сега гледам моите задните (без да съм ги свалял) и ми се вижда,че долната страна на тези,който съм взел е толко широка колкото на оргиналните на колата...Също гледам,че на пружините (спортните) пише Момо 60/40 REAR? REAR според мен е за от зад :oops: може ли колегата да ме е "метнал" :oops:

Последна промяна от lucky7o на Вто 19 авг 2008 11:52, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Пон 18 авг 2008 11:48

Пружините са с 7 намотки,а гледам,че задните (в форума на снимки) са доста по дълги и тънки ...

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Пон 18 авг 2008 18:15

lucky7o написа:Пружините са с 7 намотки,а гледам,че задните (в форума на снимки) са доста по дълги и тънки ...

Нали това е целта на спортните пружини да са по-къси (колата да стои по-ниско) , а това че са по-дебели да им придава твърдост :idea:
Иначе да , REAR значи че са задни :lol:

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Вто 19 авг 2008 11:28

Бързият написа:
lucky7o написа:Пружините са с 7 намотки,а гледам,че задните (в форума на снимки) са доста по дълги и тънки ...

Нали това е целта на спортните пружини да са по-къси (колата да стои по-ниско) , а това че са по-дебели да им придава твърдост :idea:
Иначе да , REAR значи че са задни :lol:

то ясно ,че са по-къси :twisted:
http://picbg.net/u/22126/17123/188754.jpg ето една снимка... задните са по дълги с повече намотки от предните :idea: Моите изглеждат като по малките (затова мисля,че са предни) обаче на тях пише REAR и за това не съм много сигурен...
Тези "чашки,чиниихки легло за пружина" или както се казват,имат ли някакъв размер? (пружината се слага на амортесиора,после тази "чашка" и след това макферсона и тогава на колата и ...
Номер 8 ме интересува има ли размер?
http://vw-golf2.5go.ru/jpg/9-3.jpg

Потребителски аватар
alex929
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alex929 » Вто 19 авг 2008 14:28

Може да са за Г3 с малките тампони.Иди и пробвай в някой магазин кои тампони ще станат.На стрия ми голф ги направих точно по този начин,а тези тампони имат по здрав лагер.Ама за да има ефект е хубаво и по къси амортесиори да сложиш.Успех

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Вто 19 авг 2008 14:46

alex929 написа:Може да са за Г3 с малките тампони.Иди и пробвай в някой магазин кои тампони ще станат.На стрия ми голф ги направих точно по този начин,а тези тампони имат по здрав лагер.Ама за да има ефект е хубаво и по къси амортесиори да сложиш.Успех

Трябва да сменям и тампони ли ? Или само мо-палък размер чашка да си нямеря?

Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Мнениеот BeckoTDI » Вто 19 авг 2008 15:44

Да трябва да смениш тампона и чашката. Аз минах по същия път, сега ще ти кажа какво се прави дано ме разбереш. Задните пружини стават, но на предните чашката не ставаше както при теб. Това е защото голфа ми е 97 и има разлика в тампона и чашката, но след покупка на старите тампони и чашки всичко се напасна.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”