махане табло

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
rim
Автомобил: Ford Galaxy
Двигател: 1.9 AFN

махане табло

Мнениеот rim » Сря 27 авг 2008 14:04

Здравеите ! Понеже не можах да намеря с търсачката подобна тема затова реших да пиша.Не ми свети лампата на тъблото по принцип си работише но снощи запалих колата с пуснати фарове както беше и най - вероятно лампата на таблото е изгоряла , светят ми дисплеите на часовника и километрите но обортомера и километража са тъмни и лампичката за късите също , на дълги като включа свети си лампата която е за тях ,мигачите също светят .Проверих всички бушони защото не знам точно кой е бушона за тази лампа .Молбата ми е следната искам да разбера кой номер е бушона за осветлението на таблото и ако не е изгорял наистина , кажете ми как се сваля таблото за да проверя дали не е изгоряла някоя лампа .Става въпрос за Голф 3 .Благодаря предварително!

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Мнениеот vladovelin » Сря 27 авг 2008 16:31

Третия предпазител отляво на дясно 10 А . Дават го за осветление на таблото и задния номер.
Таблото се сваля като се махнат две пластмасови капачки - една отдясно на таблото и втората отляво на ключа за фаровете. След това се освобождава ключа за фарорете и под него има винт за кръстата отверка - махаш го, отдясно също има винт , махаш и него и вадиш декоративния капак на таблото. След това отвиваш два винта от двете стани на самото табло и трябва да излезе - поне донякъде , ако не откачиш куплонга с кабелите от него. лампите за осветление са отгоре, като се виждат само едни малки пластмаси с шестоъгална форма - завъртат се и се изваждат. Понякога крушките са здрави но не контактуват добре към платката.

Потребителски аватар
Bundy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bundy » Сря 27 авг 2008 18:05

А крушките какви са? Че и аз искам да си сменя едната!

rim
Автомобил: Ford Galaxy
Двигател: 1.9 AFN

Мнениеот rim » Сря 27 авг 2008 18:28

Благодаря за отговора ,колега !

Потребителски аватар
peshonp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peshonp » Сря 27 авг 2008 20:41

крушките са тип жълти,ламБички :) можеш да ги смениш със сини диоди и става...ето така
http://www.blauetachos.de/doc/vw/golf_3 ... on_trw.htm
аз го направих и стана много добре и не дразни

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”