Голф3 1,4MI гасне по време на движение/решено Хол-датчик/

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
aspetkov
Автомобил:
Двигател:

Голф3 1,4MI гасне по време на движение/решено Хол-датчик/

Мнениеот aspetkov » Пон 17 окт 2005 10:10

Момчета искам да ме посъветвате. Голфчето беше изминало около 30 км и по време на движение изгасна и след това не можа запали. Изтеглихме го до София. На другия ден никакъв проблем запали като часовник. Бобината (мисля че е комплект с комутатора) и кабелите са нови. При тестването от бобината към дистрибуторната капачка нямаше искра. Искам да ви попитам, ако датчика на Хол не работи дали компютъра блокира и дюзата за горивото?

Потребителски аватар
IVD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот IVD » Пон 17 окт 2005 20:17

Колега преди месец и аз имах такъв проблем, но при мене не запали на другия ден, а чак като смених датчика на Хол. Но внимавай какъв слагаш, ако се наложи да го сменяш разбира се, защото при мен дава постоянно грешка в компютъра!

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пон 17 окт 2005 20:32

хол датчика подава сигнал на компира че мотора работи-демек-пускай помпата и дюзата.
ако няма помпа е едно ако няма и дюза вече почти сигурно е сигнала от хол датчика го няма.
сега-дали е самия датчик или е кабелна повреда-има процедура за тестване-описал я бях на някой-поразтърси се.

aspetkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aspetkov » Пет 21 окт 2005 8:53

Васко и IVD благодаря Ви за съветите! Вчера смених датчика на Хол с плочката - 110 лв и 40 лв за труд. Първите 15 км колата се държи добре и дано се е решил проблема. Момчета, като искат в сервиза да ви сменят бобината първо проверете датчика на Хол, защото може да се бръкнете излишно 130-140 лв. За двигателя 1,4 ABD на голф 3 бобината и комутатора са комплект.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”