Въпроси за американска Бора (Джета)

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Garion
Автомобил:
Двигател:

Въпроси за американска Бора (Джета)

Мнениеот Garion » Вто 12 авг 2008 10:32

Здравейте,
от доста време чета статии във форума понеже съм решил да сменям колата с ФВ Бора.

Попаднах на оферта за Джета, края на 2001 година внос от щатите (ще пристигне скоро). Двигателят е 1.8Т, за което много се радвам, защото до сега не видях някъде в БГ да се продава Бора с такъв двигател, а другите нещо не ми допадат - 2.0 ми е слабичък, 1.8 е безсмислено за мен с 4х4, 2.3 - добре, ама всички викат 1.8Т по-добре.

Въпросите:

1. Сменен е чипа на колата и човека ми каза, че е към 180 коня в момента. В доста теми четох, че въпросното чипосване издухва турбото след време - та някой има ли идея къде мога да си намеря сток чип евентуално ?

2. Може ли да ми препоръчате някой от форума за промяна на километража: мили -> километри ? Борд компютъра е ясен.

3. Има ли според вас някакви разлики по частите на Джетата и Бората или са абсолютно идентични ? Мисълта ми е дали ще имам някакви проблеми по сервизите тук ?

4. Как мога да разбера в какво състояние е турбото ? (евентуално да ме насочите към някой, който да погледне колата като пристигне в БГ)

Благодаря за отговорите предварително и се надявам скоро да се метна на красавицата - ще кача снимки ако я взема.

Потребителски аватар
T.Spark
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.Spark » Вто 12 авг 2008 11:11

Колега, турбото е консуматив като свещи, кабели, масло... Направено е да изкара хх,ххх км (зависи от марка, начин на каране) и го хвърляш. Ако се разтърсиш из форума, тук таме ще видиш по някое мнение: "... и си приготви ~ 1000лв готови настрани, че не се знае кога ще се повреди турбото."

Турбото хич не го мисли. Рано или късно, особено на втора ръка кола, ще се сменя. Гледай другите работи да са наред. Ето едно приятно четиво http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=13150

Потребителски аватар
jetta III
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпроси за американска Бора (Джета)

Мнениеот jetta III » Пет 29 авг 2008 23:46

Garion написа:Здравейте,
от доста време чета статии във форума понеже съм решил да сменям колата с ФВ Бора.

Попаднах на оферта за Джета, края на 2001 година внос от щатите (ще пристигне скоро). Двигателят е 1.8Т, за което много се радвам, защото до сега не видях някъде в БГ да се продава Бора с такъв двигател, а другите нещо не ми допадат - 2.0 ми е слабичък, 1.8 е безсмислено за мен с 4х4, 2.3 - добре, ама всички викат 1.8Т по-добре.

Въпросите:

1. Сменен е чипа на колата и човека ми каза, че е към 180 коня в момента. В доста теми четох, че въпросното чипосване издухва турбото след време - та някой има ли идея къде мога да си намеря сток чип евентуално ?

2. Може ли да ми препоръчате някой от форума за промяна на километража: мили -> километри ? Борд компютъра е ясен.

3. Има ли според вас някакви разлики по частите на Джетата и Бората или са абсолютно идентични ? Мисълта ми е дали ще имам някакви проблеми по сервизите тук ?

4. Как мога да разбера в какво състояние е турбото ? (евентуално да ме насочите към някой, който да погледне колата като пристигне в БГ)

Благодаря за отговорите предварително и се надявам скоро да се метна на красавицата - ще кача снимки ако я взема.
километража е в мили и километри. немаш проблем с частите а с цените.

Потребителски аватар
Garion
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпроси за американска Бора (Джета)

Мнениеот Garion » Сря 03 сеп 2008 9:07

jetta III написа:километража е в мили и километри. немаш проблем с частите а с цените.

Какво имаш предвид проблем с цените на частите ? По-скъпи ли са от тези за европейските модели ? Не мислех, че има разлики...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”