Проблем с алармата на Г3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
koziak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем с алармата на Г3

Мнениеот koziak » Пет 05 сеп 2008 13:34

Здравейте колеги,имам следният проблем.Когато заключа колата(натискам копчето на дист. на алармата) и след около 20 сек алармата почва да пищи.Това се случва всеки път.Иначе алармата си работи нормално.Някой има ли идея защо може да се получава така?
Алармата е някаква допълнително слагана,незнам каква,но имам и фабрична и като пусна допълнителната се активира и фабричната.

Потребителски аватар
teddymc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот teddymc » Пет 05 сеп 2008 14:41

Ако алармата ти следи за консумация от акумулатора е възможно да реагира на включената перка на радиатора - провери дали го прави и без да си палил двигателя.
Друг вариант е да имаш датчик който не сработва (обикновенно на вратите).
Плафона сам ли се гаси след известно време?

По принцип алармите включват охранителния режим около 30 сек. след включване на алармата.

Потребителски аватар
koziak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koziak » Пет 05 сеп 2008 15:18

Еми по принцип точно след като съм я карал по някой път не го прави този номер.Но ако само я отключа и заключа без да паля,задължително го прави.Иначе да,плафона сам си изгасва.
Възможно ли е да го прави заради поотсалбнал акумулатор,и заради това като я заключвам след като съм я карал да не го прави(защото се е позаредил след карането)?

Потребителски аватар
focke-wulf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот focke-wulf » Пет 05 сеп 2008 15:31

Провери какви датчици имаш към тази аларма, пробвай да разбъзикаш чуствителността.
И едва ли в акумулатора е проблема.

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Пет 05 сеп 2008 15:34

Имай предвид че централното дърпа около 6-7А ток при откл. или закл. за около 2сек. може акумулатора ,ако е слаб да го събаря и напрежението на алармата да пада под 11 волта и тя да се шашка, лошия вариант е да се разпрограмира и няма да ти разпознае дистанционното.Моя акумулатор май сега октомври ще стане на 4г. и моята аларма взе да ми прави номера... :wink: ще се дават едни 130лв. май за нов.

Потребителски аватар
koziak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koziak » Пет 05 сеп 2008 17:57

Ще пробвам да заредя акумулатора и дано се оправи.
Имам и допълнително вързано едно реле със закъснение,което държи дълго заключване за да дига стъклата,понеже алармата няма такава опция.Можеби с това дълго заключване дърпа повече ток.

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Пет 05 сеп 2008 19:41

дърпа колега дърпа моторчета на ел.стъкла и т.н. пък и кой знае с колко ам/ч. акумулатор си :roll:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”