Проблем със спирачките

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Проблем със спирачките

Мнениеот kilima » Нед 07 сеп 2008 1:32

Здравейте,имам проблем със спирането от край време.Педалът е адски твърд и трябва да скачам трупешката отгоре ,за да спре колата.Накладки ,дискове и течност са сменени(така беше и преди смяната).Разтропали са ми се апаратите и може би ще ги сменя и покрай тях мисля ,че е добре да оправя и хидравличния проблем.Един майстор ми каза ,че цялото серво можело да ми е за смяна.Колко ще ми струва помпата или сервото?Също така ако реша да сложа по-големите спирачки(256 мм) какво ще ми коства.Като се има в предвит ,че така и така трябва да сменям апарати и сигурно спирачна помпа.
Има теми за ъпгрейт на спирачките,но ме интересува в частния случай как да постъпя.
Колата е от гаража
Благодаря предварително ! :)

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Нед 07 сеп 2008 12:33

Преди да сменяш каквото и да било, прегледай вакумния маркуч от колектора дали не е пречупен или спукан някъде. Има и едно като клапан... Тези неща трябва да се видят, серво трудно се троши.... :roll:

За смяната на другите работи нека някой по компетентен от мен да си изкаже мнението... :roll:

Последна промяна от Tinko на Нед 07 сеп 2008 12:37, променено общо 1 път.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 07 сеп 2008 12:35

Tinko е прав, прегледай си маркуч+клапан на сервото.
Ако си с 256 мм дискове 13 цолови джанти не влизат. :wink:
Аз не бих се занимавал със смяна на апарати.

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Нед 07 сеп 2008 17:30

Благодаря ви за мненията.Ще ги проверя въпросните неща преди всичко.Иначе апаратите ми са се разтропали нещо.Вече не остана нито една част несменена,а има едно гадно припукване,което остава само от апаратите да е.Иначе в движение пукат тропат нещо мн странно.Майстора ми каза ,че единия е за смяна,но направо мисля и другия.Точно затова си помислих и за минаване на по-големите спирачки,но май няма смисъл.Ако си оправя хидравликата,ше си спира нормално.Благодаря ви колеги за отговорите.

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Нед 07 сеп 2008 17:34

На апарата няма какво да му стане освем да изкриви болтовете от напън или да задържа, а от там да ти прискърцват накладките дори без да спираш. АКо тропла, лопа нешо си... най вероятно не е от тях... Недей вярва на всеки каквото ти каже и внимавай да не смениш неща без да има смисъл... :roll: Също се учудих хидравлика и спирачки?

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Вто 09 сеп 2008 1:31

Tinko написа:На апарата няма какво да му стане освем да изкриви болтовете от напън или да задържа, а от там да ти прискърцват накладките дори без да спираш. АКо тропла, лопа нешо си... най вероятно не е от тях... Недей вярва на всеки каквото ти каже и внимавай да не смениш неща без да има смисъл... :roll: Също се учудих хидравлика и спирачки?

Прав за си за хидравликата,но не е от значение :)
А за апаратите,вече не знам какво да правя.През последните 6 месеца смених всички тампони по колата,кормилни накрайници,дискове,накладки,шарнири,карета и може би още нещо ( по ходова част).3-ма различни майстори седят с часове пред колата и се чудят от къде идва това изпукване...Всички казват ,че всичко е здраво ,само един спомена ,че може да е от апарата.Също така пластинките на накладките ми потропват зверски (майстора каза ,че и това можело да е от апарата).Иначе съм много доволен от момчето и затова му се доверявам.
Просто се чудя от къде може да идва това изпукване.Получава се на завой с малка скорост,главно при паркиране или потегляне на навит волан.Изпуква силно еднократно,в зависимост от това накъде е навит воланът.Прави го и назад и напред.При слизане от бордюр го прави задължително.Все едно освобождава напрежение някво изведнъж.Някой срещал ли е нещо подобно?

малко изместих темата и проблема,но са свързани със смяната на апаратите :)

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Сря 10 сеп 2008 0:52

kilima написа:
Tinko написа:На апарата няма какво да му стане освем да изкриви болтовете от напън или да задържа, а от там да ти прискърцват накладките дори без да спираш. АКо тропла, лопа нешо си... най вероятно не е от тях... Недей вярва на всеки каквото ти каже и внимавай да не смениш неща без да има смисъл... :roll: Също се учудих хидравлика и спирачки?

А за апаратите,вече не знам какво да правя.През последните 6 месеца смених всички тампони по колата,кормилни накрайници,дискове,накладки,шарнири,карета и може би още нещо ( по ходова част).3-ма различни майстори седят с часове пред колата и се чудят от къде идва това изпукване...Всички казват ,че всичко е здраво ,само един спомена ,че може да е от апарата.Също така пластинките на накладките ми потропват зверски (майстора каза ,че и това можело да е от апарата).Иначе съм много доволен от момчето и затова му се доверявам.
Просто се чудя от къде може да идва това изпукване.Получава се на завой с малка скорост,главно при паркиране или потегляне на навит волан.Изпуква силно еднократно,в зависимост от това накъде е навит воланът.Прави го и назад и напред.При слизане от бордюр го прави задължително.Все едно освобождава напрежение някво изведнъж.Някой срещал ли е нещо подобно?

Защо ли ми намирисва на тампон на носач......... Провери дали са стегнати болтовете на тампоните! От апарат не може да ти припуква при тръгване, тък като той не се мести! Преди така пук пук пу.. кога гледам болта на носача одвит....... това след смяна от "майстор"! Случва се човек да бърка, дереджето ни е кофти от там идва и разсеяността! :roll:

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Сря 10 сеп 2008 1:01

А задържащ лагер на макферсона? И от него може да се чува еднократно пукане (като се намества). Като завиеш трябва амостисьора да се завърти заедно със пружината (която лагерува към купето посредством лагера на макферсона обаче ако той задържа пружината остава под напрежение и като освободи рязко се получава подобен звук) :idea:

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Сря 10 сеп 2008 1:56

Тия неща не са ми минавали през главата.Трябва да отида да ги прегледат.Явно нямат много мозък в главата тия майстори.Само се притеснявам да не стане така ,че да сменя и тях,пък да не са те причината,защото така смених половината предница.Възможно ли е въпросните лагери да се проверят без да се сменят направо?Също така не се ли виждат тия лагери как са при смяна на тампони на макферсоните,защото и те са нови :?

Последна промяна от kilima на Сря 10 сеп 2008 2:01, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Сря 10 сеп 2008 1:59

Tinko написа:
kilima написа:

Защо ли ми намирисва на тампон на носач......... Провери дали са стегнати болтовете на тампоните! От апарат не може да ти припуква при тръгване, тък като той не се мести! Преди така пук пук пу.. кога гледам болта на носача одвит....... това след смяна от "майстор"! Случва се човек да бърка, дереджето ни е кофти от там идва и разсеяността! :roll:

Там е работата ,че след като огледа цялата кола,всеки майстор при когото отида,вижда ,че няма нищо за смяна и мисли като теб->нещо не затегнато и проверява всичко по предницата(вече така 3ма,по 2 пъти).

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Сря 10 сеп 2008 7:53

Те са ти нови тампоните ама ако не са качествени така става :idea: Викни някой за помощник да върти волана на място а ти гледай: отвори капака ,махаш пласт масовата капачка на всеки амотисьор и гледай дали се завърта заедно със гумата или със закъснение и рязко (ако е второто трябва да чуеш и изпукването). Има и една друга работа може да си си платил за нови а дали са сменени :gruebel
Аз със голфи се наиграх да ги сменям два пъти:смених ги без да сменя амортисьорите и за 2000км :bishop пак ги смених заедно със амортисьорите за акъл :banghead:

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Сря 10 сеп 2008 9:09

Лагера на амортисьорите не пука при потегляне назад напред! А и неговото пукане не е такова като на носача. Осеща се, че едното е долу а другото горе... Аз залагам за големия тампон на носача, според мен дилемата е в него...... :roll:

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Пет 12 сеп 2008 23:26

Tinko написа:Лагера на амортисьорите не пука при потегляне назад напред! А и неговото пукане не е такова като на носача. Осеща се, че едното е долу а другото горе... Аз залагам за големия тампон на носача, според мен дилемата е в него...... :roll:

И на мен ми се струва вероятно.Те все пак не се виждат току така дали са заминали,трябва да си се надигне с щанга нали така?Ще опитам с брат ми тия дни това което каза колегата znainainai .И аз си мисля ,че нещо от тампоните,защото когато при Дунев ми смениха едните тампони(не помня кои,но не са тези на амортисьорите) пукането поспря като чели за няколко дни. :idea: Самия майстор в Дунев ,от който не останах доволен заявил на брат ми ,че магарето ми не било в ред и целия мост е за смяна.Нещо гавра си направи.Другите майстори като им го кажа това и мигат на парцали.Ще видя точно кое беше сменил и ще го прегледам по подробно.

Колеги дано е нещо от тези неща ,които вие предложихте,щото ми писна да гадая.Благодаря ви ! :) поздрави

Потребителски аватар
1,9TDI
Автомобил: Passat B6
Двигател: BMP

Мнениеот 1,9TDI » Пет 12 сеп 2008 23:36

Тя работата отива на там да смениш всичко по предница и накрая ще спре. поне ще си сигурен, че всичко ще е наред.

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Пет 12 сеп 2008 23:42

1,9TDI написа:Тя работата отива на там да смениш всичко по предница и накрая ще спре. поне ще си сигурен, че всичко ще е наред.

Смешното е ,че буквално всичко ,освен носачите и спирачните апарати е сменено...Всичко е прегледано от болт до болт поне 10 пъти от различни хора,всичките като си взимам колата ме гледат и вдигат вежди.Един познат ми се оплака ,че на опела му било подобно и било от втулките на носачите.Чудя се дали и при мен не е така.Все нямам време да мина през майстора.Вече има доста да огледа,така че като я прегледа ще пиша пак.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”