VW Golf IV 1.6 не пали !

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Abyssos

VW Golf IV 1.6 не пали !

Мнениеот Abyssos » Пон 08 сеп 2008 19:41

Здравейте !
Имам следния проблем: вчера паркирах колата пред гаража и изгасих двигателя. След това влязох да запаля, за да я вкарам вътре, но изобщо не поиска. Помислих си да не е паднал акумулатора, но днес пробвах с нов, и пак е същата работа.
Другия вариант е да е стартера, и най-вероятно бобината на стартера. Като завъртам ключа на контакта да паля, се чува някакво кратко единично "цък" и до там.
Мога ли да проверя дали не е отишла бобината и по какъв начин?
Има ли вероятност проблема да е другаде?

Мерси предварително на всички отзовали се ! :?

Потребителски аватар
Smash
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Smash » Пон 08 сеп 2008 19:48

братле причини много (това цък ти е от бензиновата помпа :)) не си споменал имаш ли лампи то таблото да ти светнат на контакт. може да е от кабели, най-вероятно стартер. дай повече инфо на влага ли ти е колата. газ имаш ли

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пон 08 сеп 2008 19:56

Това "цък" е бендикса,който сцепва зъбното колело на стартера с маховика. Моят съвет е първо да огледаш всички кабели от акумулатора,съединяването на плюса със стартера,масата,както и бушон (ако има,понеже не съм сигурен,ако има трябва да як).Мисля ,че на четворката има няколко яки бушона на плюсовата клема,ако не се бъркам де.

Това с бензиновата помпа......не го коментирам.Не че не може да е от нея,ама поне ще ти върти стартера.

Abyssos

Мнениеот Abyssos » Пон 08 сеп 2008 20:35

Ок, утре ще огледам кабелите, макар, че днес не видях нищо нередно.
За бушон не знам дали има, поне не съм чувал или чел някъде за такава екстра :shock Ще погледна и там.
Дано да е там, защото ако не е най-вероятната причина остава бобината, но да изгори така внезапно... :?:

Потребителски аватар
badjo-vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот badjo-vw » Пон 08 сеп 2008 21:39

Abyssos написа:Ок, утре ще огледам кабелите, макар, че днес не видях нищо нередно.
За бушон не знам дали има, поне не съм чувал или чел някъде за такава екстра :shock Ще погледна и там.
Дано да е там, защото ако не е най-вероятната причина остава бобината, но да изгори така внезапно... :?:
може и ди има бушон но той няма да е на акумулатора може и проблема ти да е от някое реле в таблото

Потребителски аватар
dokros
Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
Двигател: 1.9 TDI ALH
Контакти:

Мнениеот dokros » Чет 11 сеп 2008 21:28

"цък" е от бензиновата помпа , щом не се чува стартер да върти - там е проблема.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”