въпрос за скорости на г3 абд

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
krasio00o
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR 1998

въпрос за скорости на г3 абд

Мнениеот krasio00o » Пет 12 сеп 2008 18:56

Здравйте колеги!От изестно време ме мъчи един въпрос относно моето абд.Преди няколко дни прибирайки се към Варна реших да пробвам голфето.Качвам се на магистралата и го изпънах колкото може,стигнах до 170 км/ч при 4400 об/мин(естествено по надалнище :) ).Та въпроса ми е ,не са ли много дълги скоростите за такъв малък мотор,и ако искам да си сменя скоростната кутия с някоя с по-къси скорости от какви други типове двигатели мога да ползвам скоростната кутия?

Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Re: въпрос за скорости на г3 абд

Мнениеот webdude » Пет 12 сеп 2008 19:11

krasio00o написа:Здравйте колеги!От изестно време ме мъчи един въпрос относно моето абд.Преди няколко дни прибирайки се към Варна реших да пробвам голфето.Качвам се на магистралата и го изпънах колкото може,стигнах до 170 км/ч при 4400 об/мин(естествено по надалнище :) ).Та въпроса ми е ,не са ли много дълги скоростите за такъв малък мотор,и ако искам да си сменя скоростната кутия с някоя с по-къси скорости от какви други типове двигатели мога да ползвам скоростната кутия?

Скоростите са нормални ... Дълги са за да може все пак двг-то да е икономичен и извънградско :)
Максималната посочена от производителя скорост се постига на 4-та :)
5-тата е за икономия в твоя случай :)
Ако скоростите бяха къси колата щеше да върви по добре обаче щеше да гори като ГТИ :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”