Здравеите на всички , Като начало искам да кажа че от скоро сьм сопственик на Г4 и не сьм имал никакви забелешки по него, махнах само катализатора че дрьнчеше, Вчера напьлних до горе и заминах на морето и на врьщане светна лампата "CHECK" , какво означава това как да потьрся помош и имали нещо притиснително ?
Благодаря ви предварително !
Golf 4 1.4 16v светна CHECK
Re: Golf 4 1.4 16v светна CHECK
Предлагам ти колега да намериш и прочетеш темите на колегата "Haralampi", мисля, че ще са ти от помощ!!!
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
айде научете се да пишете малко от малко...и аз често бързам и изпускам по някой друг препинателен знак,ама чак да бъркам 5-6 двойки букви....- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Кnele, без кабел няма да минеш. Потърси някой от Пловдив с VAG COM да ти изчете грешките, за да видим за какво става въпрос. Така, както питаш, ще се наслушаш на диагнози, коя от коя по-страшни.
Триенето но грешките става и с откачане на акумулатора за известно време, но вероятността да светне пак след това е много голяма.
Иначе, има поне 742 причини за да ти светне Чека.
Триенето но грешките става и с откачане на акумулатора за известно време, но вероятността да светне пак след това е много голяма.
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
чека може да ти светне поради мнго причини както ти е казал колегата по горе той светва при повреда някъде в двигателя било по ижекциона,датчици а може и кабел на свещ за това най добре на ваг ком и после коментарите,а може и да изкараш клемата на акумулатора за около 10 20мин за да изчисти може и години д аминат докато отново светне разбирасе ти избираш какво да направиш но ако няма нещо промяна в работатат на двг то тресена и други може да си пробваш най напред с откачането на келматаpedalchobaba написа:Кnele, без кабел няма да минеш. Потърси някой от Пловдив с VAG COM да ти изчете грешките, за да видим за какво става въпрос. Така, както питаш, ще се наслушаш на диагнози, коя от коя по-страшни.
Пичове Благодаря ви за одговорите и коментарите наистина сте точни се надявам да ми помогнат вашите сьвети които мисля че се доста компетентни.
Иначе по работата на двигателя нищто не се е променило работи като часовник, Ще опитам с найпростото решение и след това кум по радикалните неща, така действам поне в моята професия и за сега ми дава резултати но от автомпбили не разбирам .
Благодаря наистина , ще ви пиша ако има развтие по вьпроса.
Приятен ден.
Иначе по работата на двигателя нищто не се е променило работи като часовник, Ще опитам с найпростото решение и след това кум по радикалните неща, така действам поне в моята професия и за сега ми дава резултати но от автомпбили не разбирам .
Благодаря наистина , ще ви пиша ако има развтие по вьпроса.
Приятен ден.
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
Успех дано оправиш колата и да те слуша занапред 
- toni82
- Автомобил: golf4 1.6 16v
- Двигател: azd
ами то щом си махнал катализатора тогава задължително ще ти светне чека, още повече че си обдухал така хубаво и втората сонда ,каквато сигурно имаш, на дълъг път.и да я изтриеш пак ще изпищи след някой километър докато не си оправиш катализатора 
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Зависи от кода на двигателя. AHW и AKQ или тези с управление Marelli са с една сонда, докато APE, AXP и BCA (Motronic) имат и втора.
- toni82
- Автомобил: golf4 1.6 16v
- Двигател: azd
прав си,не знам колегата с колко сонди е но тази история с катализатора ми е малко позната
нека той да каже с колко е или поне кода на мотора.
нека той да каже с колко е или поне кода на мотора.Re: Golf 4 1.4 16v светна CHECK
Благодаря ви , до вечер ще се постарая да напиша какьв е двигателя че не мога да се прибера порано имам две операции, Иначе ако е от сондата и е светнало заради изгорялите газове имали проблем че я карам?
Приятен ден !
Приятен ден !
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Ако си с две сонди, т.е. имаш сонда, след катализатора, която следи за изправността му можеш да караш, тъй като тя почти не влияе на смесообразуването.
След като си го избушил, има начини за вкарването на показанията и в нормални граници, за да не ти свети чека от нея.
Разбира се, проблема при теб може да е съвсем друг, така че първо дай да видим грешките и тогава всичко останало.
След като си го избушил, има начини за вкарването на показанията и в нормални граници, за да не ти свети чека от нея.
Разбира се, проблема при теб може да е съвсем друг, така че първо дай да видим грешките и тогава всичко останало.
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Втората ламбда (ако имаш такава) не влияе въобще на смесообразуването. Тя е просто контрола на изгорелите газове. Това с катализатора е било малко прибързано.... Но ако наистина е дрънчал... ти си знаеш.
Но в момента само гадаем - разчети грешката и кажи каква е и ще видим оттам нататък
Но в момента само гадаем - разчети грешката и кажи каква е и ще видим оттам нататък
Проблема е решен !!! Всьшност никакви проблеми с двигателя всичко е супер , грешката се е появила от махането на катализатора и сондата е отчела , сега всичко е суперр не свети CHECK-a разминах се с 22 лв на компа .
Благодаря за умните и точно сьвети ,
Приятен ден на всички!
Благодаря за умните и точно сьвети ,
Приятен ден на всички!
-
владислав
- Автомобил: Seat Leon ST
- Двигател: CAXC 2015 - TDI CRBC
Не искам да те отчайвам, ама ако само сте изтрили грешката без да се прави друго, пак ще се появи.
Има вариант, ако пак ти излезе грешка катализатор има накрайник който се слага пред 2-рата сонда.
Аз го сложих в ЕМ Комплект 33 струва 80 лв. без работата, ако си го намериш през интернет може и да е по евтино, но при мен сондата много трудно се отвъртя и сам не бих се справил.
Работи при мен, минал съм близо 2 хил. км. и грешка за катализатора не е излизала.
Има вариант, ако пак ти излезе грешка катализатор има накрайник който се слага пред 2-рата сонда.
Аз го сложих в ЕМ Комплект 33 струва 80 лв. без работата, ако си го намериш през интернет може и да е по евтино, но при мен сондата много трудно се отвъртя и сам не бих се справил.
Работи при мен, минал съм близо 2 хил. км. и грешка за катализатора не е излизала.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”