Здравейте,
Колата е Г2, '91, EZ. Съвсем наскоро смених датчика, защото стария не правеше контакт винаги, особено в студено време. Новия (някакъв гнусен топран, защото в А+ само това ми предложиха) изкара не повече от месец. Взех нов, пак такъв, защото пак нямаше по-добро и сега ще гледам за колко време ще даде фира.
Цялата история пък ме навежда на мисълта, че може да имам проблем в скоростната кутия и да ми прегрява!?
Въпросът ми е дали това е възможно или трябва другаде да се търси проблема, например там че датчика излиза друг за моя двигател а не е този, който е сложен и който се слага на Г2 86 година, както и по-новите само че 1.8 двигател?
Пореден скапан датчик на задните светлини или ...!?
Tinko написа:Ами дето споменаваш, че датчика може да е друг!
Той Е друг!
Не е за моя двигател, но размерът е същия както на стария, а предполагам и на оригиналния. Разликата която виждам е че моят трябва да е с конектор отгоре, а този е с два блейда за кабелни обувки, каквито пък имам на кабела, заради което пък нямам как да си сложа оригиналния вид.
Проблемът е, че може да има разлика, която не виждам.
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
LILO&STICH написа:хм,защо само набиваш пари,ами неотидеш да си вземеш оригиналния от поршебг
Не отивам на оригинален, например защото задната ми емблема, която хвана крачка тези дни там е 31 лева. Затова.
Датчика ми за температура е 42 лева от юнитрейд срещу 8 за ментак такъв, фланеца на охладителната система също е оригинален. Изобщо нещата, които смятам за важни съм ги взимал такива, че да не ми правят ядове.
Баси, разбирам ментак датчик на температура да не работи, ама какво можеш да осереш в един прост контакт!?
gyb написа:през този контакт минават към 3 А ток и нагоре, но мисля че не е нормално да замине за месец. при мен се случи подобно нещо и сложих реле за задните светлини и оттогава нямам проблеми
Да, за тока не се бях замислил, но наистина ако са 2 по 20 вата тогава около 3 ампера течат там. Възможно е ако е некачествен да нагори и дори да изгори и да не става за нищо. Най-смешното е че старият ми явно е бил качествен, защото все още работи понякога, а този който беше "нов" отказваше изобщо всякакъв признак на контакт да прояви.
Следващият ще е по-фирмен, ако мога да се изразя така в България!

Re: Пореден скапан датчик на задните светлини или ...!?
feb написа:Здравейте,
.....например там че датчика излиза друг за моя двигател а не е този, който е сложен и който се слага на Г2 86 година, както и по-новите само че 1.8 двигател?
Ами възможно е

- moni.sim 1,6
- Автомобил: Audi A4
- Двигател: ADR 1998
Re: Пореден скапан датчик на задните светлини или ...!?
друг вариант да върнете живота във ориг. контактор за задните светлини е като махнете шайбата която уплътнява около резбата му,защото е много дебела и ограничава натиска на лоста за задна скорост върху контактора и сложите тънко уплътнение на нейно място,например гарнитурка от картон с формата на шайбата.Изпробвал съм го и действа!Ментетата карат по месец,докато се смачка пластината вътре и край!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”