скърцане в задната част на колата
- iCE-dOGG
- Автомобил: Audi A4
- Двигател: ASN
скърцане в задната част на колата
вчера колата почна да скърца странно на износени спирачки от задницата на колата спецялно от лява задна гума, при потегляне или при каране на много малка скорост <10км/ч в случая спирачките не се ползват, или ако съм паркирал и като натисна спирачките докрай и се полулея докато държа волана здраво в колата пак се чува това скърцане. от какво може да е, от дъжда да е, защото и да е от дъжда не ми звучи нормално? преди да отида при майстор и ми се посмее 

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Споко! От дъжда е!
При каране дисковете се нагряват, после по тях кондензира влага и топлина+влага= тънък слой ръжда, който би трябвало да падне при второто натискане на спирачките. Малко по-зле е при барабанните, защото частичките ръжда се задържат в барабана малко по-дълго.
Щом обаче при теб се запазва това скърцане- провери си спирачните апарати! Почти със сигурност ще откриеш, че задно ляво колело спира неефективно
Най-малкото- от едната страна накладката не ти трие в диска
За протокола- пред паркинга на блока има една огроооомна локва!
И почти всяка сутрин (включително и днес) при тръгване се чува едно яко испукване!
момента, в който накладките се отлепят от ръждата!

При каране дисковете се нагряват, после по тях кондензира влага и топлина+влага= тънък слой ръжда, който би трябвало да падне при второто натискане на спирачките. Малко по-зле е при барабанните, защото частичките ръжда се задържат в барабана малко по-дълго.
Щом обаче при теб се запазва това скърцане- провери си спирачните апарати! Почти със сигурност ще откриеш, че задно ляво колело спира неефективно

За протокола- пред паркинга на блока има една огроооомна локва!
И почти всяка сутрин (включително и днес) при тръгване се чува едно яко испукване!

- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
ми вдигни колата на крик и завърти колелото виж дали се върти свободно и дали се чува пак скърцане ако осетиш някакво затруднение на колелото да се върти и пак има скърцане може някое от спрачните цилиндърчета да е запекло и да не прибира накладките до край или свали барабана огледай накладките дали се износват равномерно при мен няма такова скърцане дори когато вали.Няма логика като вали да ти скърцат спирачките
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”