скърцане в задната част на колата

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
iCE-dOGG
Автомобил: Audi A4
Двигател: ASN

скърцане в задната част на колата

Мнениеот iCE-dOGG » Вто 16 сеп 2008 7:47

вчера колата почна да скърца странно на износени спирачки от задницата на колата спецялно от лява задна гума, при потегляне или при каране на много малка скорост <10км/ч в случая спирачките не се ползват, или ако съм паркирал и като натисна спирачките докрай и се полулея докато държа волана здраво в колата пак се чува това скърцане. от какво може да е, от дъжда да е, защото и да е от дъжда не ми звучи нормално? преди да отида при майстор и ми се посмее :)

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Вто 16 сеп 2008 8:01

а като спираш чува ли се ?

Потребителски аватар
iCE-dOGG
Автомобил: Audi A4
Двигател: ASN

Мнениеот iCE-dOGG » Вто 16 сеп 2008 8:07

да :?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 16 сеп 2008 9:43

Споко! От дъжда е! :lol:
При каране дисковете се нагряват, после по тях кондензира влага и топлина+влага= тънък слой ръжда, който би трябвало да падне при второто натискане на спирачките. Малко по-зле е при барабанните, защото частичките ръжда се задържат в барабана малко по-дълго.
Щом обаче при теб се запазва това скърцане- провери си спирачните апарати! Почти със сигурност ще откриеш, че задно ляво колело спира неефективно ;) Най-малкото- от едната страна накладката не ти трие в диска
За протокола- пред паркинга на блока има една огроооомна локва!
И почти всяка сутрин (включително и днес) при тръгване се чува едно яко испукване! :lol: момента, в който накладките се отлепят от ръждата!

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Вто 16 сеп 2008 10:15

ми вдигни колата на крик и завърти колелото виж дали се върти свободно и дали се чува пак скърцане ако осетиш някакво затруднение на колелото да се върти и пак има скърцане може някое от спрачните цилиндърчета да е запекло и да не прибира накладките до край или свали барабана огледай накладките дали се износват равномерно при мен няма такова скърцане дори когато вали.Няма логика като вали да ти скърцат спирачките

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”