Проблем със скорости... от 4-степенна на 5-степенна кутия

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Проблем със скорости... от 4-степенна на 5-степенна кутия

Мнениеот stefan4o » Пон 22 сеп 2008 20:33

Преди известно време си смених двигателя и скоростите на колата:
1. Преди - 1.3HK и 4-степенна кутия
2. Сега - 1.6 ABU и 5-степенна кутия с код - 48CKM27084
972807
Майсторът ми я беше пригодил ходът между 1-3 и 2-4 да е по-къс от нормалния със старата 4-степенна кутия, малко време мина докато й свикна, често в началото вместо 4-та нацелвах 2-ра... както и да е. Скоро смених съединител и момчето, което ми го сменя, сподели, че според него тази скоростна кутия е от старите генерации на МК2, не знам колко е вярно, скоростите си влизаха както преди, според думите му цитирам "скоростите са си нормални, по белези ти ги направих и си върви колата". Днес реших малко да понастъпя на един светофар срещу едно пИжо 406 (естествено ме отвя ама го поизпотих :lol: ) 1-2-3-4 и лоста примърда в ръката ми. След това установих, че втора не влиза без да натисна лоста надолу, първа - и тя така... В момента скоростите си влизат все едно колата е нова, с тази разлика, че 1 и 2 влизат само с натискане надолу и задната я няма никаква, включва само на първа... Та питането ми е, то ясно, че ще ходя на сервиз да го оправят, ама не може ли да се направи със стария лостов механизъм да се включва нормално 1-2-3-4 и задна, а 5-тата надолу,надясно и нагоре както е описано в темата на един колега, който е имал сходен на моя проблем? Има ли вариант с някакво преправяне тази кола да включва нормално всички скорости без всякакви чалъми, побутвания надолу и молби към Господ...
Благодаря предварително.
п.п. ето и темата на колегата, дето се оплаква от същото: http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... f3c22a6dd2

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Пон 22 сеп 2008 21:57

Ходи да ти го регулира на ново. Просто някъде е било по-хлабаво и е подало. :wink:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 23 сеп 2008 18:56

Оправиха го. Оказа се, че щангата от скоростния лост до кутията минава много близо и опира до кормилната рейка, или както там му се вика... вече е леко поизпилено там местото и скоростите си влизат като по времето, когато беше 4-степенна колата, перфектно я направи това момче... А иначе колата се оказва доста претупана покрай смяната на мотора, липсва тръбата от картера за картерните газове и оттам хвърля масло :twisted: някой може ли да ми покаже каква трябва да е тази тръба и може ли да се пригоди нещо, понеже не е много препоръчително да е така...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”