голфа е 1.6 карбуратор, проблем при студен двигател

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
dido_golfa
Автомобил:
Двигател:

голфа е 1.6 карбуратор, проблем при студен двигател

Мнениеот dido_golfa » Чет 06 окт 2011 21:24

Здавеите на всички колеги
Ето с какъв проблем се сблъсках преди седмица си купих едно голфче 2 и нямаше проблеми на gas и на бензин но не го бях палил стоден на бензин днеска като запалих сутринта в ниските обороти няма проблем но като дам gas тръгва да прекъсва сеедно работи на два три целиндара обърнах на gas няма проблеми и като загрее като превключа на бензин си работи като хората
ако някои се е зблъсквал с такъв проблем моля да сподели благодаря предварително
голфа е 1.6 карбуратор

Потребителски аватар
dido_golfa
Автомобил:
Двигател:

Re: голфа е 1.6 карбуратор, проблем при студен двигател

Мнениеот dido_golfa » Пет 07 окт 2011 12:44

май на никoй не му се пише по темата четох кавото нмерих ама няма полза никаква смених свещи кабели дестрибуторна капачка тръбички на вакомите и няма никакъв резолтат
ако някои случаино му се допишат два реда да драсне къде може да търся проблема

Потребителски аватар
hinev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hinev » Пет 07 окт 2011 14:53

Здравей колега . Аз съм със същия проблем откакто е купен и си го карам само на газ от време на време излизам на магистралата да го продухам на бензин . Поздрави !

Потребителски аватар
dido_golfa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dido_golfa » Пет 07 окт 2011 15:31

немога да разбера толкова ли е сложна тази система на този карборатор (2ее) че нико не пише нищо най лесния вариант е да карам на gas ама защо да е така искам всичко да си е наред

Потребителски аватар
hinev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hinev » Пет 07 окт 2011 19:34

Еми сложничко си е , аз затова се отказах да правя каквото и да било . Иначе viewtopic.php?f=13&t=29623 този е човека , аз нямам възможност да ходя до София за 1 карбуратор :) Даже и незнам дали ще се захване с твоя :)

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Съб 08 окт 2011 8:57

Прегледай всички вакумни маркучета на карбуратора.Да няма измъкнат сцепено и тн.Също от колектоара където е хванат дебелия вакум вижи там дали дърпа добре.Ако всичко е наред,провери на карбуратора ако е пиебург има в предната му дясна страна едно чудо черно като конусче,в него влзад два маркуча малки.откачи единия от другия край и виж на уста дали задържа вакум.в това чудо имам една мембранка,която често се къса,ако не задържа значи е заминала.трява да го потърсиш и да го смениш.20-30лв струва ново или рециклирано.във варна не мога да ти помогна за части.
това което съм написал е вярно,ако колата върви нормално загряла на бензин.на студен двигател сутрин нещата както ги описваш са от това,но ако не върви добре загряла значи има и други проблеми.в смисъл и загрляа може да не върви във високи обороти от тия вакуми,но то трябва вече някое маркуче да се е сцелипо яко.огледай нещата.
едит:
http://images17.snimka.bg/002886662-big.jpg
за това черното от ляво на цифрата 17 на снимката говоря.

Потребителски аватар
dido_golfa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dido_golfa » Съб 08 окт 2011 18:47

благодаря коледа за савера проблема се оказа от същото това вакомче ама не точно от него щото то си работи като запуша маркуча които отива във въздушния филтърправи вакум и клапата се дига и сичко се оправя ама като я пусна и свържа към котията нещо вакома почва да се губи проблема май е в самата котия има няква клапа тя дали се подменя или тябва нов капак

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Съб 08 окт 2011 21:26

тоя който е отляво а филтърната кутия ли?и отива от задната страна на карбуратора? не го знам за какво е,но ако като го запушиш върви добре остави го така докато разбереш точно какво става.най-вероятно кутията не ти уплътнява добре.в нея също има някакво налягане,възможно е да ти смуче някъде между нея и карба,ако не е стегната скобата добре.
офф:
пише се кутия и вакуум :) не се зяждам просто да знаеш.успех с колата.и аз много не им разбирам на карбураторите ,но тези неща често се прецакват и просто от проба грешка понякога съм успявал да си го оправя и сам :)

Потребителски аватар
dido_golfa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dido_golfa » Нед 09 окт 2011 0:07

благодаря колега за поправката ама нямам кирилица и превеждам в google и затова се извиняман за грешките но се надявам че се разбира за какво става въпрос горе долу :)

Потребителски аватар
dido_golfa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dido_golfa » Нед 09 окт 2011 0:11

проблема решен уплътнение на пласмасовата кутия и карба
благодаря на тези които помогнаха

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Нед 09 окт 2011 8:13

Браво :да: Дано не ти прави повече ядове колата :)
едит:За друг път ако ти се случи така като пишеш имаш горе в дясно на полето в което се пише едно квадратче,от което можеш да сменяш кирилица латиница(KREDOR пише).Обаче работи май само с firefox ,с chrome и opera не се появява незнайно защо.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”