Проблем след смяна на предни дискове и накладки на Голф 2
- svetoslav_sp
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Проблем след смяна на предни дискове и накладки на Голф 2
Здравейте колеги!Днес реших да си сменя предните дискове с нови. За целта си купих нов комплект на фирмата Pagin от Ауто + и комплект нови накладки Bendix. Целта ми беше да сменя предните дискове, които нямаха ръб но след измерване с шублера отчетох 7.5мм при допустими минимални 8мм. При смяната нямах никакви проблеми, но ми монтирането на спирачките апарати ми се наложе да върна назад цилиндърчетата на двете колела, това ми се отдаде след като отпуснах щуцерите, след което обезвъздуших системата. Проблема е-поне така си въобразявам, че има, е когато направих една пробна обиколка из града. Направи ми впечатление, че автомобила спира по-трудно за разлика когато беше със старите, иначе няма никакво стържене на спирачки. Когато прибрах колата в гаража, ми направи впечатление, че джантите са много топли, а дисковете не могат да се пипнат. Вдигнах предните колела на крик при изключена скорост, завъртях колелата - има много хубава инерция и никаде не задържат. Въпроса ми е възможно ли е след смяна с нови консумативи да е необходимо време за напасване на накладките и дисковете. Ще ви бъда благодарен за отговори по темата 

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
- toci_81
- Автомобил: Golf 5 Plus TDI
- Двигател: BKC
дискове
здр.трябва да мине изжестни километри за да олегнат нормално е да не спират веднага.
- svetoslav_sp
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”