Здравейте колеги , имам следния въпрос - на колко кг с динометричния ключ трябва да се стегат основните и биелните лагери както и главата на колко да я стегнем ?
благодаря предварително ...
mod edit: vasstop
въпрос за стегане на основни,биелни и глава - КР двигател
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
дам за Кр двигател става дума извинявам се ...
ще може ли да разясните малко таблицата по горе , че я разбрах ама горе долу и да не объркам нещо ...
и гледам че на схемата са дадени в "градуси" и "Nm" a до колкото си спомням на ключа са разграфени на "кг"
?
благодаря предварително ..
п.п. аа и ако кажете няки особенности дали има при зацепването на ангренажния ремък ще съм ви много благодарен ... ?
ще може ли да разясните малко таблицата по горе , че я разбрах ама горе долу и да не объркам нещо ...
и гледам че на схемата са дадени в "градуси" и "Nm" a до колкото си спомням на ключа са разграфени на "кг"
?
п.п. аа и ако кажете няки особенности дали има при зацепването на ангренажния ремък ще съм ви много благодарен ... ?
barz_i_iarosten написа:дам за Кр двигател става дума извинявам се ...
?
Добре бе щом си правиш ремонта сам(от написаното по-горе стигнах до този извод),значи би трябвало да ги усещаш поне малко нещата!
1-етап 40Nm=4Кг/с
2-етап 60Nm=6Кг/с
3-етап 90`-слагаш гедорето и завърташ на 90 градуса
4-етап пак същото-завърташ на 90`
-
- Автомобил:
- Двигател:
само тва с градусите не ми беше ясно добре де ти го обясняваш с нормално гедоре слагам и права 90` така ли ? и какъв е смисъла да завъртам 2 пъти последователно на 90 градуса
напрваво веднъж на 180
( това беше в кръга на шегата )
а за кг разбрах че главата примерно я стегам първо на 4кг после на 6 кг нали така
питам защото го права за пръв път и искам да се науча(а в същото врем и да не омажа нещата )не заради друго и за това искам повече разяснения на нещата , съжалявам и пак благодаря ...

а за кг разбрах че главата примерно я стегам първо на 4кг после на 6 кг нали така

питам защото го права за пръв път и искам да се науча(а в същото врем и да не омажа нещата )не заради друго и за това искам повече разяснения на нещата , съжалявам и пак благодаря ...
barz_i_iarosten написа:а за кг разбрах че главата примерно я стегам първо на 4кг после на 6 кг нали така![]()

barz_i_iarosten написа:питам защото го права за пръв път и искам да се науча(а в същото врем и да не омажа нещата )не заради друго и за това искам повече разяснения на нещата , съжалявам и пак благодаря ..
Давай смело!!!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”