Проблем с оборотите
Проблем с оборотите
Карам Венто 1.8mi.Когато двигателя е студен оборотите се вдигат сами до 1400 после падат до 600 после пак се вдигат-не са постоянни а стрелката на оборотомера се движи нагоре-надолу.Кгато двигателя загрее(около 70гр.)започва да работи нормално и оборотите са около 800.Възможно ли е двигателя да смуче отнякъде въздух или проблема е друг?
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с оборотите
да,от гуменото оплътнение на моното,но тогава и при загряла кола ше ти играят оборотите!
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
поразмърдаи леко с ръце моното и виж дали по време на мърдането ще играят,ако се променят-това е!
- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
На карбуратор начина да разбереш дали от някъде смуче въздух беше като запалиш колата и със спрей за карбуратори пръскаш около тампона и ако тръгне да гасне значи смуче въздух. Спрея за карбуратори е на ацетонова основа и се получава нещо като богата и почва да се дави (не съм 100% сигурен но мисля, че и на моното може да се провери по този начин внимателно като се избягва пръскането по гумени съединения).
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
Pavcho2 написа:На карбуратор начина да разбереш дали от някъде смуче въздух беше като запалиш колата и със спрей за карбуратори пръскаш около тампона и ако тръгне да гасне значи смуче въздух. Спрея за карбуратори е на ацетонова основа и се получава нещо като богата и почва да се дави (не съм 100% сигурен но мисля, че и на моното може да се провери по този начин внимателно като се избягва пръскането по гумени съединения).
да и на моно-то се разбира по гореописания начин,но тои едва ли ще има такъв спреи,става и като се поразмърда самото моно!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”