Проблем - придръпване,гаснене и прочие...
- The Noob
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем - придръпване,гаснене и прочие...
Здравейте колеги, несъм писал отдавна (бях на бригада) както и да е.Оставих Голф-а си на баща ми да поуправи това онова (нови кабели за свещите, нов горивен филтър и т.н).Имах и следния проблем.Колата придръпваше, все едно не натискам педала на газта... и така постоянно..Майстора каза че са били събрали грешки в компютъра, закачи я, след което е изчистил всички такива (аз неразбирам толкова), и колата "уж" се оправила..Да ама не, същата работа.., че безмалко да закъсам по пътя към Поморие.Преди Сл.Бряг колата изведнъж угасна.Завъртам ключа пали и гасне веднага..Едвам отбих в едни драки..постоях постоях нито беше загряла, нито нищо.Свалих клемите на акумулатора поседях 15мин, врътнах ключа...и няма проблеми колата си тръгна.Този път неугасна, но пък пръдръпването си остана...Това е..съжалявам за многото писане, ако някой си има идея за какво става въпрос да помага..колата е Голф 3 1.4ми (двиг.АБД)
- radko tarikata
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем - придръпване,гаснене и прочие...
и аз го имам тоя проблем , 3-ка 1,6 i и незнам от какво е , токовете нещо , или компютараThe Noob написа:Здравейте колеги, несъм писал отдавна (бях на бригада) както и да е.Оставих Голф-а си на баща ми да поуправи това онова (нови кабели за свещите, нов горивен филтър и т.н).Имах и следния проблем.Колата придръпваше, все едно не натискам педала на газта... и така постоянно..Майстора каза че са били събрали грешки в компютъра, закачи я, след което е изчистил всички такива (аз неразбирам толкова), и колата "уж" се оправила..Да ама не, същата работа.., че безмалко да закъсам по пътя към Поморие.Преди Сл.Бряг колата изведнъж угасна.Завъртам ключа пали и гасне веднага..Едвам отбих в едни драки..постоях постоях нито беше загряла, нито нищо.Свалих клемите на акумулатора поседях 15мин, врътнах ключа...и няма проблеми колата си тръгна.Този път неугасна, но пък пръдръпването си остана...Това е..съжалявам за многото писане, ако някой си има идея за какво става въпрос да помага..колата е Голф 3 1.4ми (двиг.АБД)
- Ventci_abf
- Автомобил:
- Двигател:
- zeroheat
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
това гаснене според мен е по скоро заради имобилайзера нещо а самото придърпаване нямам идея. Аз самият имам подобен проблем и нямам идея от какво може да е. Единсвеното, което не съм гледал изобщо е горивната система. Мисля да си купя горивен филтър и да го сменя при следващото ми влизане в сервиз, че не е пипано от много време, а може би изобщо.
- valka
- Автомобил: поцинкован танк
- Двигател:
Re: Проблем - придръпване,гаснене и прочие...
The Noob написа:Здравейте колеги, несъм писал отдавна (бях на бригада) както и да е.Оставих Голф-а си на баща ми да поуправи това онова (нови кабели за свещите, нов горивен филтър и т.н).Имах и следния проблем.Колата придръпваше, все едно не натискам педала на газта... и така постоянно..Майстора каза че са били събрали грешки в компютъра, закачи я, след което е изчистил всички такива (аз неразбирам толкова), и колата "уж" се оправила..Да ама не, същата работа.., че безмалко да закъсам по пътя към Поморие.Преди Сл.Бряг колата изведнъж угасна.Завъртам ключа пали и гасне веднага..Едвам отбих в едни драки..постоях постоях нито беше загряла, нито нищо.Свалих клемите на акумулатора поседях 15мин, врътнах ключа...и няма проблеми колата си тръгна.Този път неугасна, но пък пръдръпването си остана...Това е..съжалявам за многото писане, ако някой си има идея за какво става въпрос да помага..колата е Голф 3 1.4ми (двиг.АБД)
И аз имах абсолютно същия проблем със същата кола.
Веднъж на път за работа ми загасна и там си и остана. 5 пъти я пробвах, на обяд, след обед, вечер - не ще да запали и т'ва е. Сипах и бензин за всеки случай. После ме беше яд, че и налях, а не я залях...една клечка кибрит и да не се занимавам повече.
Брат ми ме издърпа към 11 през нощта до майстор...и на сутринта ми се обажда, че на колата нищо и няма. Е, след прочит на няколко теми тука взех, че смених делкото заедно с *ибания датчик на Хол. Прибрах си се, ама на следващата сутрин стана още по-зле. Връткам ключа и като почна да се тресе двигателя ...и колата загасна. Бобина и комутатор май ще си търся сега.

Та колега имай в предвид датчика на Хол и въпросната 'бабуна' заедно с комутатора.
- The Noob
- Автомобил:
- Двигател:
Хмм.., замериха акумулатора добре бил, човека ми каза да отида в някой по голям сервиз да ме закачат на стенд и да видят, някой датчик правел проблем..Подавал грешна информация към ЕКУ-то..така ми казаха..Та ще ходя др. седмица до Варна да видим какво ще стане
Благодаря на колегата за инфото за датчика на Хол и бубината, ще го имам в предвид.

- hipnotic
- Автомобил:
- Двигател:
га
и аз имах подобен проблем докато си карам и ми изгасва6е и така 5 6 пъти докато накрая неможа да запали изобщо след много лутане с един приятел видяхме 4е бобината с комутатора бе6е се пруснала нараво и така се наложи да си купя нова, ама пак к-р отидох при един маистор и се оказа дат4ика на хол
оспех

The Noob написа:Хмм.., замериха акумулатора добре бил, човека ми каза да отида в някой по голям сервиз да ме закачат на стенд и да видят, някой датчик правел проблем..Подавал грешна информация към ЕКУ-то..така ми казаха..Та ще ходя др. седмица до Варна да видим какво ще станеБлагодаря на колегата за инфото за датчика на Хол и бубината, ще го имам в предвид.
колега бубините или работят или не работят проблемът ти идва от недодтик на гориво което може да рече много неща запушена система, прецакан датчик, помпа и други почти съм сигорен на 85% опитай да я караш около минутка на много високи обороти ако огасне пак то значи не достига достатачно гориво. успех
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”