Колеги малко помощ за СО анализ на антифриза.Решено .

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
slavi ivanov slavov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Колеги малко помощ за СО анализ на антифриза.Решено .

Мнениеот slavi ivanov slavov » Пон 22 сеп 2008 14:18

Та вчера ходих натакьв анализ за газове в водната система, отвиха капачката(новата) на разширителния сьд, завиха едно дьлго пласмасово като прозрачна трьба дьлга олколо една пядя(като предварително я напьлни с малко антифриз от колата) и отсече пали без да даваш газ, на обороти да баца. Като предварително ми каза ако е издухана гарнитурата за 15 сек. ще стане жьлто като урина. Запалих аз минаха кьм 3 минути нищо чак кьм 4-та минута взе да исветлява , но стигна до там че от синкьв(антифриза) стана така леееко светло зеленикаво. Маистора остана озадачен , каза явно има някакви наченки за издухване но не са типичните за издухана гарнитура оригинал цветове. Та имам за утр час в девет да я свалят главата но викам последно допитване да направя и до вас. Бях писал и в предна тема губи антифриза за 500 км 1л заминава. Но интересно е че няма течове, няма бели или други пушеци, сменена е капачката,не надува маркучи и тем подобия а колата вьрви пущината като разпрана. Сутрин не претриса на три цилиндьра. Тоест всичко е проверено без тези тапи на блока които са отзаде на мотора, от кьм купето. Вие как мислите да я рабутват ли утре или не. Мислех си дали да не и рьгна някоя присадка за течове и ако и тогава не спре да я отварят тогава.

Последна промяна от slavi ivanov slavov на Пет 26 сеп 2008 9:45, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 22 сеп 2008 15:32

Присадка не слагай в никакъв случай!
Както е казал човекът- имаш наченки, но не е почнала гарнитурата.
Всъщност, почти съм готов да се хвана на бас, че полвината коли над 6-7 години ще покажат подобен резултат, без това да е фатално!
Според мен губиш от фланци или точно от тапите.

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Пон 22 сеп 2008 15:42

Колега най-вероятно гарнитурата ти е заминала,но още е в начален стадии и затова не е проявила всички симптоми.
Моя съвет така и така си решил да я правиш,давай я на хората датия оправят докато несее задълбочил проблема.В крайна сметка няма да стане по-лошо с новата гарнитура,а и това е идеален момент да смениш и влошките така и така отваряш там.
Имай на впредвид че най-вероятно щее необходимо един ''вятър''на главата да удариш защото колкото и да ти казват чее права винаги има минимално изкривяване за 10-на години.Аз така 2-пъти сменях гарнитура на главата защото първия път ми казаха че нямало смисъл от шлаиф и резултата след 6месеца беше пак същия пак смяна защото започна да пие много вода колата.Такаче недей да пестиш 30лв. за шлайф защото после дане дадеш пак 200лв.
А след първата смяна на гарнитурата колата се оправи и след около 5-6м. започна да пие по 1литър на 2-3 дена такаче недей да чакаш и твойта колица да стане така :idea: :idea:

Потребителски аватар
slavi ivanov slavov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот slavi ivanov slavov » Пон 22 сеп 2008 16:23

Ама Дориян , ти преди да смениш пьрвият пьт гарнитурата имаше ли ги типичните признаци за издухана гарнитура или като мене не.

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Чет 25 сеп 2008 20:46

Аз отворих главата заради смяна на вложки,нямаше заченаци на издухана гарнитура,но и нея я смених :wink:

Потребителски аватар
billy_bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот billy_bg » Чет 25 сеп 2008 21:25

и аз имам същия проблем и от днес съм с нова капачка.за 130-тина км. по литър и половина пие.ще видиме дали проблема е в капачката.

Потребителски аватар
billy_bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот billy_bg » Чет 25 сеп 2008 21:26

каде прави CO-теста и колко пари струва?

Потребителски аватар
slavi ivanov slavov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот slavi ivanov slavov » Пет 26 сеп 2008 9:43

20 лева е теста, но при мене се оказа водна помпа, вече протече . 1-н месец лапа антифриза ни теч нито нищо , тькмо щяха да и свалят главата за гарнитура и тя протече яко, маистора каза тя се е уплашила горката, та сменихме водната помпа, излязаха и семеринги на вала , макферсон тампони,обаче тази семеринга кьдето хвьрляла омазнила ангренажа аиде и нов ангренаж, дето бях доливал вода (щото няма сми от антифриз) аиде и нов антифриз та 302 лева излезе хесапа на края. Помпата за да се смени трябва да се свали ангренажа така или иначе , била някаква вьтрешна а не вьнша. Както и да е ,колата стана перфектно всичко а има доста хляб в нея (изказване на маистора). :lol: Аз през цялото време се вьртях покраи тях ама сьмо наблядавах :woooow:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”