Проблем с имобилайзера

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Lachko
Автомобил:
Двигател:

Проблем с имобилайзера

Мнениеот Lachko » Съб 27 сеп 2008 0:42

Колеги,значи имам следния проблем с колата.Имам имобилайзер и колата пали,като не съм го изключил.Казвайте от какво може да е и как може да се оправи.Ако го прекъсна по някакъв начин ще стане ли нещо с колата.А възможно ли е колата да се сдухва нещо от този проблем.

Благодаря за вниманието

Потребителски аватар
Petkovski
Автомобил: Vw Golf 4
Двигател: AKL
Контакти:

Re: Проблем с имобилайзера

Мнениеот Petkovski » Съб 27 сеп 2008 12:29

Lachko написа:Колеги,значи имам следния проблем с колата.Имам имобилайзер и колата пали,като не съм го изключил.Казвайте от какво може да е и как може да се оправи.Ако го прекъсна по някакъв начин ще стане ли нещо с колата.А възможно ли е колата да се сдухва нещо от този проблем.

Благодаря за вниманието

Колега поясни със вградена аларма ли си, или е слагана допълнително....Ако е слагана допълнително алармата, имобилайзера се слага на няколко места, прекъсва се някакъв + от контакния ключ, прекъсва се захранването на бензиновата помпа, захранване на някое реле което се задейства при палене.......общо взето на много места.Ако ти пали колата без имобилаизера значи ти е "шунтиран"(премахнат). Относно това дали ще се "сдуха" няма опасност. Ако ти е вградена алармата и имобилайзера не работи вече е съвсем друго, дано да сам ти помогнал. Поздрави

Потребителски аватар
Lachko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lachko » Съб 27 сеп 2008 14:02

Значи колата си дойде без аларма и я слагах допълнително.Значи преди съм забравял за имобилайзера и не можех да запаля.Сега обаче дадох на един колега да ми премести колата и не е натиснал имобилайзера и колата си запали.След него и аз пробвах и запали без да е натиснат имобилайзера.Значи ако отида при човека,който ми е слагал алармата ще ми оправи проблема.

Потребителски аватар
Petkovski
Автомобил: Vw Golf 4
Двигател: AKL
Контакти:

Мнениеот Petkovski » Съб 27 сеп 2008 14:57

Lachko написа:Значи колата си дойде без аларма и я слагах допълнително.Значи преди съм забравял за имобилайзера и не можех да запаля.Сега обаче дадох на един колега да ми премести колата и не е натиснал имобилайзера и колата си запали.След него и аз пробвах и запали без да е натиснат имобилайзера.Значи ако отида при човека,който ми е слагал алармата ще ми оправи проблема.

Ами най-добре ще е да отидеш там кадето са ти е слагали...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”