Как се казва това?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
kal1980
Автомобил:
Двигател:

Как се казва това?

Мнениеот kal1980 » Вто 21 окт 2008 19:05

Здравейте колеги.Досега много неща успях да науча от форумите само с търсачката.Но след 2 дни търсене(провали) реших да попитам :oops: .Доста време търсих един теч от охладителната система.Прочистих я,изтече чисто :D ,долях скъп немски антифризец(32 лв,спомена още боли).Спря да тече за месец !?ОБАЧЕ пак взе да се губи.Случайно го открих днес.Тече от някаква пластмаса встрани от двигателя,на нея е вързана тръбата към радиаторчето в купето.Мисля ,че с малко бой и здрав метълец ще мога да си я сменя сам :heavymetal: .ТА въпроса ми след пледоарията е : как всъщност се казва тази пластмаса?Мразя да изглеждам глупак и не искам да вляза в магазина и с моя най-смирен и тъп поглед :"Абе дайте ми едно от тия дет'са между двигателя и гумената тръбица...Да ,оная вдесно и навътре.Моля..."Ще съм благодарен на точното техническо име.Колата е Г3,1991 г.,1,8 моноинж.,ААМ,75 к.с.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Вто 21 окт 2008 19:14

Амчи избери си : "тройник" (нищо,че на 1.4 май му е седморник :lol: ),"таралеж","фланец" на охладителната система....

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Вто 21 окт 2008 19:43

Потребителски аватар
Rakood
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rakood » Вто 21 окт 2008 20:25

на мен този фланец се чупи за втори път първо го купух от ауто + за 6-7 лв и изкара 5 месеца днес отигох в някакъв смотан магазин и ми взеха за него 10лв купих си и капачка за 7.500 и излезе че това е по скъпо от капачката, а на вид изглеждаше по зле от старото. Така че виж от каде ще си го купиш май от юнитрейд е най добре.

ПС. ако на стария фланец гуменото уплътнение си е запазило еластичността ги размени с новото защото на мен гумичката се беше изпекла а пластмасата си е ок.

kal1980
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kal1980 » Сря 22 окт 2008 17:21

Благодаря :D .С помощ от форума досега за 4 месеца с голфа успях да сменя сам хидравличен ремък,свещи,делко,филтри,масло на ск. кутия,антифриз...Сложих зумер за фарове,дори багажник от комби (след малко скъсяване,естествено).И не стана никак зле!Утре купувам фланеца и след работа вече ще съм го сложил.Нека някой по-разбиращ от компютри да затвори темата и ако прецени,че е излишна просто да я махне.Поздрави на всички и най-вече на самодейците,дето пипат където трябва и не трябва!!!

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Сря 22 окт 2008 17:47

kal1980 написа:Нека някой по-разбиращ от компютри да затвори темата
mhihi mhihi mhihi

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”