Въпрос за ангренажния ремък на голф 4 1.8 Т

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
mladenko_GTI
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за ангренажния ремък на голф 4 1.8 Т

Мнениеот mladenko_GTI » Чет 02 окт 2008 15:32

Здравейте колеги, наскоро си купих голф 4 1.8 турбо и както следва реших да го обслужа смених му ангренажният ремък и ролките ,но след смяната моторът стана осезаемо по шумен.И сега въпросъът ми е дали е нормално това и след време ще се оправи или не?? А ремъка който ми сложиха бил с метални нишки на "Гейтс" уж по здрав, дали не е от него? Кажете моля ви ,че адски много ме дразни.

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Чет 02 окт 2008 16:46

Естествено че нее нормално да стане по-шумен,а дори по тих,майсторите нещо са окипазили
:arrow: Ако си сменял и маслото и си сложил кофти масло също може да стане по-шумен мотора

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Чет 02 окт 2008 18:00

Или са те прецакали с ролките и водната помпа или са го пренатегнали, а когато загре ремъка се опъва само допълнителни и започва да шуми още. :wink:

Потребителски аватар
kiko946
Автомобил: GOLF 3
Двигател: AAZ 1992 g

Мнениеот kiko946 » Чет 02 окт 2008 18:32

Glove написа:Или са те прецакали с ролките и водната помпа или са го пренатегнали, а когато загре ремъка се опъва само допълнителни и започва да шуми още. :wink:

съгласен съм с колегата , при мн. опънат ремък той вие /звънти/.... особено това сеусеща прибензиновите мотори...по тихи са ....малко да ти го отхлабят майсторите.
за първи път мибеше 1992г. сам си смених ремъка ине знаех колко да го натегна ....изненадах се от виенето....отхлабих го и изчезна.

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Чет 02 окт 2008 21:57

На Г4 1.8 турбо ангренажа не е с обтяжна ролка, а с газов/или маслен обтегач и не може да се пренатегне, но много лесно на тези мотори се прескача зъб, така че може и това да е причината.

Потребителски аватар
mladenko_GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladenko_GTI » Чет 02 окт 2008 22:16

Още не съм сменял маслото, само смениха ангренажния ремък двете ролки и ремъка за алтернатора и хидравликата.Не е нещо кой знае какво ,но се усеща ,че мотора работи по по различен начин и е малко по шумен

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”