Сваляне на фар на VW Vento

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
oho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Сваляне на фар на VW Vento

Мнениеот oho » Нед 05 окт 2008 18:09

Здравейте, колеги

Крушката на десния ми фар е сдала багажа когато е на къси и трябва да я сменя утре. Обаче не съм го правил преди, а и съм зелен с колите, и подхождам доста плахо... някой знае ли как се сваля преден фар - къде какво трябва да се развие, извади и там с кабелите някакви пинизи има ли и за нещо трябва ли да внимавам да не прецакам? И някакви по-специални работи със смяната на крушката дали има? Ако може малко подробно описание от някой, които го е правил ще се радвам много .

Колата ми е VW Vento от 1992-ра година.

Благодаря ви предварително.

Потребителски аватар
VW`VENTO
Автомобил: VW BORA 1.9TDI
Двигател: AHF

Мнениеот VW`VENTO » Нед 05 окт 2008 18:14

смяната е много лесна колега,само трябва да се внимава къде се пипа крушката.не трябва да се пипа балона на крушката.Като отвориш капака на колата и поглеждаш фара отзаде и ще видиш една черна капачка,която трябва да я завъртиш и се сваля.След това вадиш буксата на крушката след което я освобождаваш от една скоба,която държи крушката и можеш да я извадиш и подмениш след което сглабяш в обратен ред и това е

Потребителски аватар
lou
Автомобил: Passat Variant
Двигател: BMR TDI

Мнениеот lou » Пон 06 окт 2008 9:19

Ама с купуването на крушката... значи има 2 вида с фасонка и без... ако си сменял фара преди значи ще е без,ако е оригиналния е с фасонка.И се сменя много лесно.. както ти е обяснил колегата в предния пост

Потребителски аватар
oho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот oho » Пон 06 окт 2008 13:28

Благодаря, колега, стана точно както каза ;) Аз си мислих, че трябва да свалям целия фар...

А иначе за крушката - свалих я и в първия магазин я показах и ми дадоха същата.

Мерси много за коментарите.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”