Здравейте горди притежятели на VW.
Макар и многократно разисквана темата за двигателите и тяхната маркировка все още ми е като в магла.
Притежавам Г2 89 г., но така и немога да разбера какъв е двигателя. Знам, ще ми отговорите "ВИЖ НОМЕРА"!!!!!!! Да, гледах го. Пише "EZ", което съответства на 1,6. До тук добре. Обаче на блока пише 1,8. А самият номер на двигателя си мисля, че е пренабиван защото цифрите са толкова плитки и тънки, все едно ги е надраскала котка. На други двигатели гледам, добре си личи какво пише, а при мен полвин час търкане, зачистване и пак едва си личат.
Еииииии, най-после ще стигна до въпроса. Има ли някакъв начин, без да се гледа номера, да се разбере какъв е мотора?
Една от разликите, доколкото разбирам, е хода на буталото. Обаче как да го измеря, без да разглобявам половината кола.
Ако има по-лесен начин, моля ви споделете го.
Благодаря предварително. А сега НА КОНЕТЕ!!!!!!
Въпрос за номер/вид/ на двигателя- решен
-
- Автомобил:
- Двигател:
- madmen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос за номер на двигателя
marinskikt написа:.....Обаче на блока пише 1,8......
Ъъъъъ , това къде го пише?
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами тя лепенката е излетяла някъде. Може да е останала в Немско.
Но дори да я имаше, нямаше да ми свърши работа, защото и на нея щеше да пише "EZ".
Снимки ще се опитам да направя тези дни и да ги пусна, но незнам дали ще помогнат.
Все си мисля, че са го "кръщавали" в Германия. Може да са сложили няколко магарета до конете.
Но, защо са го направили? За да има над какво да си блъскам главата?!

Снимки ще се опитам да направя тези дни и да ги пусна, но незнам дали ще помогнат.
Все си мисля, че са го "кръщавали" в Германия. Може да са сложили няколко магарета до конете.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”