Сривове на акумулатора

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
javor_bg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Сривове на акумулатора

Мнениеот javor_bg » Чет 16 окт 2008 15:56

Здравейте, колата е Сеат Ибиза 1.4 АЕХ мотор 97ма година.

Алтернатора зарежда! Под 13.5 волта не пада с включени консуматори. Измерена е консумацията при включена аларма. Няколко милиампера е но не повече от 20 ma. Когато колата остане 2-3 дни непалена след това си пали. Клемите на акумулатора са чисти.

Два пъти се случи следното: След известен престой на колата около 30 мин след като е карана стартера не върти. Подавам ток с кабели от друга кола и запалва. След това абсолютно никакви проблеми. Това при топло време последния път. Беше карана преди това един час. Климатик не е пускан. Интересна работа. Тъкмо бях решил да купуваме акумулатор и никакви проблеми.

Акумулатора е някакъв италиански мисля от сорта на магнети марели май. Какво може да е ? Не свети лампата за зареждане!

Потребителски аватар
edisonov
Автомобил: VW Golf 8 Variant
Двигател: 2025

Мнениеот edisonov » Чет 16 окт 2008 16:08

И моя беше така и за малко да ме остави на пътя. Оказа се че една от клетките е тръгнла да избива и като се натовари пада от 12 волта на 4 напрежението на акумулатора. По добре го сменяй, че не само може да те остави на пътя ами може да направи и беля по ел.инсталацията и уредите ако даде на късо. Поне така ми го обясни един познат ел.техник.

javor_bg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот javor_bg » Чет 16 окт 2008 16:27

Колега, благодаря за информацията, сигурно е вярно. Единственото, което е странното е че сривовете ги направи през 6 месеца.

Потребителски аватар
edisonov
Автомобил: VW Golf 8 Variant
Двигател: 2025

Мнениеот edisonov » Чет 16 окт 2008 18:21

При мен бяха на няколко седмици доката непочна всеки ден така да прави. Ако има къде първо замери акумулатора за да си сигурен , чее от него!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”