въпрос за охладителна уредба Г2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
lucifer_pl
Автомобил:
Двигател:

въпрос за охладителна уредба Г2

Мнениеот lucifer_pl » Пет 11 ное 2005 23:27

Който може да даде съвет ще съм благодарен.Случая е следния смених водата с антифриз сипах само концентрат на другиа ден карах колата всичко беше наред.тръгвам от Плевен за София спирам да заредя и докато сипаха връщам се от касата гледам под мен локва.Ходих там дето си смених течноста и се оказа че радиатора просълзил и един маркуч.маркуча го оправихме.прибирам се в софия изчаках малко гледам в казанчето няма течност пипнах капачката на съда и като изби един клапан изхвърли бая.оправих и това но майстора ми каза че може да съм издухал гарнитура на главата и от там се увеличава налягането в охладителната у-ба погледнах маслототолкова колкото си беше.
ПИТАНЕ: 1.може ли да се разбере дали е гарнитура(марукучите не са много твърди)
2. Кажете някоя добавка да сипя в антифриза да запуши "сълзящия" радятор

мерси много

Потребителски аватар
popeye
Автомобил: VW Passat variant 4motion 2002
Двигател: AMX 193hp 2771cc
Контакти:

Мнениеот popeye » Пет 11 ное 2005 23:40

HOLTS

Потребителски аватар
lucifer_pl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lucifer_pl » Съб 12 ное 2005 12:41

:?: :?: :?: :roll:

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Съб 12 ное 2005 13:02

Отиваш до Шел или ОМВ , и си избираш някоя "бозичка" (така изглеждат) , и си наливаш в радиатора , отзад си има упътване кога се налива , само да не се излъжеш си вземеш алуминиеви стружки , запушват радиатора (става за руските коли) , и това е
Успех

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Съб 12 ное 2005 13:37

Има много теми за тия радиатори, дори аз в ролята си на "многознайко" съм изписал доста неща.Нормално е да се поразтече като лейка, след смяна на охладителната течност, защото падат всички наслагвания, които са запушвали течовете, дори е възможно да е имало и добавка.Ако е издухана гарнитурата ще се появяват и балончета в разширителното казанче, освен твърдите маркучи.Слагаш си добавка и работата спи :wink: Не прекалявай с дозите, защото може да се запуши радиаторчето за отопление.Има такива и за трайно залепяне, защото не мисля, че всичките са....

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Съб 12 ное 2005 13:40

madcap написа:Отиваш до Шел или ОМВ , и си избираш някоя "бозичка" (така изглеждат) , и си наливаш в радиатора , отзад си има упътване кога се налива , само да не се излъжеш си вземеш алуминиеви стружки , запушват радиатора (става за руските коли) , и това е
Успех

Преди 2 години някъде сложих алуминиеви стружки и запушиха единствено и само течовете, от тогава нямам загуби на антифриз заради течове.Слагат се много малко стружки, защото самата кутийка, което е колкото суправит, е доза за радиатор на камион, който е около 20х по-голям :oops:

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Съб 12 ное 2005 17:06

Бате,ма мое ли да шибнеш само концетрат?Тва е нечовешко,ти за Сибир ли се готвиш?

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Съб 12 ное 2005 17:20

madcap написа:Отиваш до Шел или ОМВ , и си избираш някоя "бозичка" (така изглеждат) , и си наливаш в радиатора , отзад си има упътване кога се налива , само да не се излъжеш си вземеш алуминиеви стружки , запушват радиатора (става за руските коли) , и това е
Успех
:shock: :shock: :shock: от 1 година и нещо съм с алуминиевите стружки и още никви ядове :roll:

NovobranecGT написа:Слагат се много малко стружки, защото самата кутийка, което е колкото суправит, е доза за радиатор на камион, който е около 20х по-голям :oops:
ако ти кажа аз колко сложиш ще паднеш :shock: Mr Green Fun mhihi mhihi mhihi цялото шишенце :lol:

Потребителски аватар
M4r1qn
Автомобил:
Двигател: C5 X7
Контакти:

Мнениеот M4r1qn » Съб 12 ное 2005 21:14

мдамммм и аз имам проблеми с новия антифриз но след смана на мъркуч и онова на което стоят трите датчика се спря - засега

Потребителски аватар
lucifer_pl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lucifer_pl » Нед 13 ное 2005 0:49

мерси много на всички а за концентрата баща ми дава пари и аз не отказвам :oops: :lol:

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Нед 13 ное 2005 22:57

Като е с концентрат тъкмо ще долива само дестилирана вода :D

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: въпрос за охладителна уредба Г2

Мнениеот ANNIHILATOR » Нед 13 ное 2005 23:49

lucifer_pl написа:... сипах само концентрат ...

мерси много

Според мене е те там ти е гре6ката.Ж форума доста е писано за сипване на концентрат.Нормално е да избие.Вискозитета на концентрата е доста.От концентрата нищо не печелиш защото така сипан замръзва на около -15.Ако след като си оправиш теча пак сложиш концентрат пак ще избие, почти със сигурност.Маркучите ти са твърди точно поради тази причина-голям вискозитет.помпата нагнетява а течност с по-голям вискозитет по-бажно се движи.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”