Питане за помпа
- GPower
- Автомобил:
- Двигател:
Питане за помпа
Имам един въпрос водната помпа на ГОЛФ 3 еднаква ли е на всички двигатели?От дизелов двигател ако я сложа на моята проблем ли е и какъв?Извинявам се за въпроса ама не знам и за тва питам. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Пичове, с риск да ме наплюват доста хора искам да споделя нещо във връзка с "еднаквите" водни помпи.Значи , лично съм сменял такава на мотор 1.8ABS,..НО ..съм гледал на дизелово CADDY -мотор 1Y как помпата се върти ОБРАТНО- просто поликлиновия ремък я върти с гърба си
.След разглобяване на помпата на ABS-мотора виждам ,че помпата се върти по часовника, наклона на импелера е правилен, завихрянето в "охлюва" е О.К.От друга страна CADDY-то е взето чисто ново ,ремъци се сменяха само в Unitrade,видимо всичко е еднакво като конструкция на помпата.И друг път съм поставял тази дилема , гледах в разни ръководства..но еднозначен отговор..и до сега нямам.CADDY-то вече е при друг, чак в Шумен ,иначе бих предложил сравнителна демонстрация.Като капак, сега имам Венто-дизел 1Y...и помпата се върти обратно на Кадито, т.е. като на бензинката 1.8ABS..иди го разбери

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”