волан за голф 3 - въпрос?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
nkpenkov
Автомобил:
Двигател:

волан за голф 3 - въпрос?

Мнениеот nkpenkov » Пон 27 окт 2008 21:53

Имам следния проблем с голф 3, 1995, модела е gt (ако има значение) - клаксона не работи. Човека дето го оставих да го прави каза, че волана не е оригинален, бил сложен волан с airbag, а оригиналния волан бил без airbag, защото тоя модел на голф бил без airbagове.
От волана с airbag излизал лентов кабел (???) и изобщо не бил включен към колата. А кабела дето идва от колата за волана бил с друг накрайник. Човека предлага да сменя волана - да купя волан без airbag за да паснат кабелите и да се върже клаксона.

Има ли начин да се върже волана с airbag с клаксона? Нещо да се сменят букси или нещо?
Или требва да сменям волана?

Потребителски аватар
Ivan4u
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivan4u » Пон 27 окт 2008 23:07

Здравей колега :) имах почти същият проблем , само дето нямам еър бег , но след като си сложих спортния волан клаксона не ми съвпадна с фланеца ... Отидох на електричар с молбата да ми помогне , и помогна :D за 10 лева ми спести сума ти мерене и гледане . Под шлиците на волана , точно под скоростомера и тн на таблото има кабели . От там си изкарваш кабелче и с копченце си го слагаш където са декорациите на парното . Сигурно има и друго решение на този принцип . Нека по-знаещите колеги да споделят :)

Потребителски аватар
nkpenkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nkpenkov » Вто 28 окт 2008 9:56

Мерси за отговора.
На мене ми се щеше ако може да се направи клаксона да си свири от волана, а ни до го слагам с копчета по таблото..
ама и това е вариант.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”