Смяна на задни дискови спирачки Голф 3 gti

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
stop
Автомобил:
Двигател:

Смяна на задни дискови спирачки Голф 3 gti

Мнениеот stop » Пон 27 окт 2008 19:19

Опитах с търсачката но при мен ми дава обща грешка и само кодове излизат!Разглобих всичко но буталото с натискане не се връща в ауди форума казват че трябва да се върти по часовниковата стрелка и натиска заради ръчната- ако някой е сменял задни дискови нека сподели!P.S Може би има и подобни скоби дали се продават някъде!?

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Пон 27 окт 2008 21:50

Правилно са ти казали колегите, буталото се прибира с въртене по посока на часовниковата стрелка и натискане.Става с ключ за малък ъглошлайф или извити клещи "човки" .

Потребителски аватар
designer1
Автомобил: Skoda Rapid 1i2 TSI
Двигател: CJZC 2015

Мнениеот designer1 » Вто 28 окт 2008 7:48

bobcho написа:Правилно са ти казали колегите, буталото се прибира с въртене по посока на часовниковата стрелка и натискане.Става с ключ за малък ъглошлайф или извити клещи "човки" .

Първо въртиш да кажем 1 оборот и след това натискаш и после пак въртиш 1 оборот и натискаш. Най- добре е да се прави едновременно ама две ръце нестигат :)

Потребителски аватар
GRUEL
Автомобил: 1995 Golf III GT
Двигател: AEK

Мнениеот GRUEL » Вто 28 окт 2008 9:32

designer1 написа:...

:да: Точно, ама от сега да ти кажа, че ще се изколачиш докато го прибереш. По принцип си има едно "инструментче", което е точно за целта, ама ако не си някой монтьор закупуването му не е оправдано. Иначе с по-лесничко е с повече от 2 ръце - единия върти, другия прибира. Добре е да имаш клещи с "човка".

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 28 окт 2008 11:25

bobcho написа:Правилно са ти казали колегите, буталото се прибира с въртене по посока на часовниковата стрелка и натискане.Става с ключ за малък ъглошлайф или извити клещи "човки" .

:да:
Виж тази тема дали ще ти помогне за останалото:
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=86052

Потребителски аватар
stop
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stop » Вто 28 окт 2008 20:10

Благодарности на всички за изчерпателния отговор ще имам още един въпрос тези водачи ми се струват хлабави клатят се лекичко дали са износени имали ги като резервна част или е нормално тази хлабавина!?Имате ли идея къде се продават тези скоби налага ми се често да сменям на познати но за първи път ми се налага задни дискови!P.S Колега radotom браво страхотна и подробна тема и нищо да не разбира човек ще го направи сам!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”