съвет за покупка на голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
pas
Автомобил:
Двигател:

съвет за покупка на голф 3

Мнениеот pas » Съб 15 ное 2008 17:09

Здравейте любители на марката VW аз съм с ргистрация от форума за VW POLO но сина ми иска да си купи голф 3. за полто до някъден са ми ясни нещата ама за голф3 чесно не.Та въпроса ми е кой мотор е най удачен за голф3, не ме притеснява колко е мощен защото на полото ми не е кой знае каква сила, важно е да е по-здрав.Другия ми въпрос е на какво да обърна повече внимание при огледа (някоя тънкост) може би, при голфовете, и ако може нещо около цените , макър че това е доста относително. Предварително БЛАГОДАРЯ за съветите .

Потребителски аватар
MORRT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MORRT » Съб 15 ное 2008 17:30

Много сложна тема си пуснал колега има доста модели двигатели на Г3 и всеки има своите "+" и "-" перфектна няма
аз имам Г3 GTI 2000куб. 115кс не мога да кажа че е голяма бегачка нямал съм до момента кой знае какви проблеми с нея поддържам сия, изкача по нещо от време на време но "да чукна на дърво" здрава машина е :oops:
за цени не знам има от 3000 да 5-6000лв
само ще те посъветвам да не я купуваш от автокъща
аз мойта от там я купих и после съжалявах за това
имаше толкова мнооого скрити проблеми които изскочиха още на втория месец и накрая като дръпнах чертата с тия пари можеше да си взема нещо доста по ново това е от мен
това е от мен мога да ти пожелая УСПЕХ С ПОКУПКАТА

tonto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tonto » Съб 15 ное 2008 17:40

Какво да гледаш на стар голф 3-ка:
- Ел.пакет - шибидах, стъкла. Особено стъклата много се ебават.
- Дръжката на жабката 90% от случаите е счупена.

Останалото са стандартните "проверки" - някъде имаше тема...

Колкото до моторите - имам опит с 1.4 моно (GL изпълнение, 60hp, 92-ра) и вмомента с AFT 1.6i 101hp 96-та. 1.4 е много куц мотор, а харчи стабилно (градско в София около 9/100), а пък AFT-то е маааалко по-малко куц :lol: и пак харчи толкова.

ПП: Не вярвай на продавача (ако не е познат или фен, който си е пазил колата) - НИКОГА не можеш да познаеш дали в мотора няма добавки, които временно да закрепват нещата! Няма гаранция, че след смяна на маслото колата ще продължи да работи...

Успех!

Последна промяна от tonto на Съб 15 ное 2008 17:41, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vuk varna
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vuk varna » Съб 15 ное 2008 17:40

Колега, сподели също дали колата е повече за работа, къси или по-дълги разстояния, или по скоро за пред кафето ?
Аз карам 1.9 тди, за по-малко от две години изминах над 100 000 км... 90 % извън градско. Много съм доволен, разход 5,5-6, зависи от карането :)
Като естествено без поддръжка не става :!: Като цяло, изключително добър мотор
Като съвет - сервиз и компютър

pas
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pas » Съб 15 ное 2008 18:04

vuk varna написа:Колега, сподели също дали колата е повече за работа, къси или по-дълги разстояния, или по скоро за пред кафето ?
Аз карам 1.9 тди, за по-малко от две години изминах над 100 000 км... 90 % извън градско. Много съм доволен, разход 5,5-6, зависи от карането :)
Като естествено без поддръжка не става :!: Като цяло, изключително добър мотор
Като съвет - сервиз и компютър
по принцип как то вървят нещата май май е за пред кафето :) дизел никога не съм карал а полото ми е 1045сс. така че се замислям за 1,6 ама незнам.

Потребителски аватар
pesho_sl
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: AGR 1998

Мнениеот pesho_sl » Съб 15 ное 2008 18:12

аз лично карам 1.8 моно 75 "магарета", с газова и да ти кажа мн съм доволен 10/100 градско и 7-8/извънградско (то пак си зависи и от стъпката) но и доста работи са сменени по колицата, ама то по нашите пътища няма как иначе! това е от мен!
П.С. колата е тая от гаража!!!

Потребителски аватар
paagrio
Автомобил: голф 1K
Двигател:

Мнениеот paagrio » Съб 15 ное 2008 18:13

колега за голфа няма смисъл от 1,4 или 1,6 двигател - взимай 1,8 - разхода е същия но вървенето е несравнимо.

Потребителски аватар
martin_ganev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martin_ganev » Нед 16 ное 2008 1:38

аз колега ти препоручвам голф с ABS-motor.не за6тото сам с такъв а за6тото които има такъв мотор е останал много доволен.моят е 1.8(90коня) и сам доволен засега

Потребителски аватар
Momot
Автомобил: Passat 1.9 tdi
Двигател:

Мнениеот Momot » Нед 16 ное 2008 8:53

martin_ganev написа:аз колега ти препоручвам голф с ABS-motor.не за6тото сам с такъв а за6тото които има такъв мотор е останал много доволен.моят е 1.8(90коня) и сам доволен засега

И аз съм с 1,8 и мисля 4е доста от колегите , несъмнено това е един от най-здравите и най-масови мотори . Ако успееш да си намерип читаф какъвто и да е, несе замисляй а направо го зимай. Нече нещо но всеки следващ ше е по зле от предишния ,нищо личко ,просто наблюдение.
Иначе успех в изборати .

Потребителски аватар
vuk varna
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vuk varna » Нед 16 ное 2008 21:24

В интерес на истината, колегата каза, че повече ще е за пред кафето :) т,е, няма да се минват много км.. Според мен, какъвто и да е мотора, не е толкова важно, по важно е да е наред , значи проверка в добър сервиз :!:
Така или иначе, мотор се прави, купе по-трудно ;)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”