Може вече някой да е писал нещо по въпроса... но не намерих.
От няколко месеца се чувствам кофти зад волана. Причината е странното му "олекване". Когато ускорявам, особено на ниските предавки имам усещането, че предницата ми е във "въздуха". Същото се случва и когато карам със 130-150 по магистралата и минавам през засмоленията или си кача някоя от гумите на осовата линия. Усещането е че губиш управление или че стъпваш на лед.
Какво може да е ? Хидравлика, сходимост или нещо друго? 3 пъти я карах на сервиз и всичко си й е наред според майстора....

Проблем с предницата - Волана "олеква"
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Гуми?, Сходимост?.Имам и едно друго возилце, което като стъпи някоя гума на осова линия или на влажен банкет-същия ефект, но при него сходимостта е явно нарушена.Неравномерно износените гуми допринасят също.Как ти се държи волана при излизане от завой-ляв/десен , изправя ли сам или е необходимо добутване за да хване правия път?
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Може , и аз съм усещал на чисто нова кола(служебна)- при по агресивно каране като че ли се чуди на къде да хване.Споменал си ниски предавки-разбирам стартиране и сравнително високи скорости.Но казваш "олекване" на волана...малко е субективно , ако има възможност сравни с друга кола, при подобни условия
- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
Колега, карам две коли - моя Голф и служебна джип , който сигурно е повече от 2 тона, а волана му е като перце толко силен усилвател има . На Голфа волана е доста по-тежък въпреки ,че хидравликата му е изправна.
От твоя въпрос личи "олекване " при високи обороти на мотора отам и помпата на хидравликата. Иди при майстор , който разбира от хидравлика на коли.
Не всеки майстор е майстор по всичко.
От твоя въпрос личи "олекване " при високи обороти на мотора отам и помпата на хидравликата. Иди при майстор , който разбира от хидравлика на коли.
Не всеки майстор е майстор по всичко.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”