Голф 3 водна помпа каква и колко?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
MrFucker
Автомобил:
Двигател:

Голф 3 водна помпа каква и колко?

Мнениеот MrFucker » Нед 02 ное 2008 20:08

Колата ми губеше вода намерих теча и беше някакв маркуч след 2 седмици обаче колата ми вдигна около 110 градуса спрях и какво да видя изравнителното казанче ми е празно търсих теча неможах да го намеря точно каде е но одолу е някаде там кадето се намират ремъците ми питах днес 1 познат дето уж разбира ии ми каза водна помпа утре мисля да я карамв сервиза да я погледнат но ако може да ми препоръчате марка ии колко пари долу горе ше струва самата помпа благодаря предварително

значи двигателят на колата ми е 1.8 моно

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Нед 02 ное 2008 20:51

вземи си HEPU водна помпа, цената само на помпата е около 40 лв. а с алуминиевата стойка около 65.

javor_bg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот javor_bg » Нед 02 ное 2008 20:54

Дано да не е гарнитура и да е правило налягане и оттам да е избил маркуча.

Иначе HEPU-то са си баш добри помпи. В аутоплюс съм виждал такава

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Нед 02 ное 2008 21:44

HEPU,или MEYLE,цената е съпоставима.Може да се купи само фланеца с импелера -някъде около 45пари,НО... има съществен риск от скъсване на болтче при демонтажа.Другия вариант е пълен комплект (заедно с корпуса)-цена около 85-90пари.И при двата варианта се сваля ЦЯЛАТА помпа-демонтаж на генератора, конзолата , няколкото особени шпилки дето я държат към блока, демонтаж на ремъчната шайба.След това -по обратния ред.При процедурата да се смени "О"-ринга между помпа и блок(мисля 50х4беше) и.. сега е момента за смяна на "гърбавия "фланец дето под него е ТЕРМОСТАТА :twisted: онуй шантаво пластмасово коляно, на него има и уплътнителен пръстен (38.5х3,8)

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Нед 02 ное 2008 21:49

Това последното число е 3.8, не знам що се появи "тежкаря" върху него :oops:

Потребителски аватар
MrFucker
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MrFucker » Нед 02 ное 2008 22:54

javor_bg написа:Дано да не е гарнитура и да е правило налягане и оттам да е избил маркуча.

аз не разбирам много за това да попитам за коя гарнитура имаш предвид ии ако е тя какво може да ми струва :?

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Мнениеот vladovelin » Пон 03 ное 2008 12:55

Преди време сменях водна помпа в сервиз. Сложиха ми помпа SWAG колко е читава не знам. Цената и беше 45 лв . Цялата сметка 120 + лв.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Вто 04 ное 2008 21:43

MrFucker написа:
javor_bg написа:Дано да не е гарнитура и да е правило налягане и оттам да е избил маркуча.

аз не разбирам много за това да попитам за коя гарнитура имаш предвид ии ако е тя какво може да ми струва :?

Има се в предвид гарнитура на главата, с оглед на постигнатите температурни висини(110*,както си писал) има резон,а дано не е.Първо отстрани течове и много внимателно и наблюдателно провери температурния режим, кога отваря термостат,кога вкл. 1-ва,2-ра степен на перката.В Голяма помощ ще ти бъде външен термометър.Ако духа през гарнитурата-ще "ври " водата в рзширителя, на студен още мотор може да отвориш капачката и да следиш за мехури.ПОВТАРЯМ-ПОСЛЕДНОТО НА СТУДЕН МОТОР(под 60*).Може и проверка за наличие на газове в антифриза-в сервизите имат индикатори

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”